Tesla renunță la investițiile în criptomonede, Elon Musk confirmând vânzarea masivă de Bitcoin

21.07.2022
Tesla renunță la investițiile în criptomonede, Elon Musk confirmând vânzarea masivă de Bitcoin

Valorând aproximativ 2 miliarde de dolari după cotațiile de la finalul anului 2021, monedele Bitcoin deținute de Tesla au fost cel mai probabil vândute sub prețul de cumpărare, compania lui Elon Musk folosind câștigurile de anul trecut pentru amortizarea pierderilor suferite.

Vestea dată de șeful SpaceX apare într-un moment cum nu se poate mai prost pentru Bitcoin, neîncrederea astfel exprimată de unul dintre cei mai influenți antreprenori americani riscând să aibă efecte în lanț asupra investitorilor care privesc de pe margine cel mai recent raliu din piața de criptomonede. De altfel, aprecierea monedei Bitcoin pare că a frânat brusc după vestea că Tesla a renunțat deja la 75% din deținerile sale.

Apetitul investitorilor pentru active riscante este și mai mult temperat de completarea făcută de Elon Musk, cum fondurile de 936 milioane dolari rezultate din vânzarea de Bitcoin au fost plasate într-o monedă tradițională,

Directorul companiei, Elon Musk, a fost printre cei mai mari susținători ai criptomonedelor, postările sale pe rețelele de socializare determinând adesea aprecieri semnificative pentru monedele cumpărate în avans de acesta. Poate cel mai celebru este scandalul iscat în jurul monedei Dogecoin, a cărei valoare s-a apreciat semnificativ după laudele aduse pe canalul de Twitter al șefului Tesla, prinzând la mijloc numeroși alți investitori care au cumpărat la preț supraevaluat.

Anul trecut, Elon Musk a folosit Twitter pentru a sublinia poziția Tesla cu privire la Bitcoin: „Tesla nu va vinde niciun Bitcoin”. Între timp, lucrurile au luat o turnură dramatică după ce prețul Bitcoin a scăzut de la un maxim istoric de aproape 70.000 dolari la puțin peste 20.000 dolari, topind câștigurile investitorilor care au pariat pe o revenire rapidă a cotațiilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult