Tesla a vândut deja o parte dintre monedele Bitcoin achiziționate cu 1.5 miliarde dolari, confirmând profit cu multe zerouri

27.04.2021
Tesla a vândut deja o parte dintre monedele Bitcoin achiziționate cu 1.5 miliarde dolari, confirmând profit cu multe zerouri

Tesla a investit la începutul acestui an 1,5 miliarde de dolari în achiziționarea de monede Bitcoin, tranzacția făcută de Elon Musk nefiind privită cu ochi buni de „specialiștii” în domeniu.

Posibil, chiar mai devreme decât ar fi sperat șeful Tesla, investiția s-a concretizat într-un profit net de 101 milioane dolari. Simultan, Tesla încă deține echivalentul a 1.3 miliarde dolari în monede Bitcoin, cu doar 10% mai puțin decât la momentul achiziției inițiale, pe care le-ar putea vinde la momentul potrivit. În orice caz, putem spune că șansele ca gigantul Tesla să rămână în pierdere după vânzarea monedelor Bitcoin rămase în portofoliu au scăzut considerabil.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, Tesla confirmă vânzarea de monede Bitcoin în valoare de 272 milioane dolari în primul trimestru din 2021. Raportată la un profit confirmat de 101 milioane dolari, aceasta este probabil cea mai avantajoasă tranzacție făcută de compania americană în întreaga sa existență. Deși compania americană nu detaliază condițiile exacte, putem presupune că profitul enunțat se raportează la întreaga sumă investită inițial, respectiv, 1,5 miliarde dolari.

Tesla Bitcoin

Profitul obținut din tranzacții Bitcoin se adaugă doar veniturilor nete de 10.39 miliarde dolari, respectiv 438 milioane dolari profit obținut în primele trei luni din 2021.

Deloc surprinzător, conducerea Tesla a declarat într-o conferință cu investitorii că va adăuga în continuare monede Bitcoin la portofoliul de investiții, complementând veniturile realizate din producerea și comercializarea de vehicule electrice.

Probabil, direct responsabil de succesul actual al monedei Bitcoin prin susținerea exprimată în mod public, Elon Musk ar putea deține și un număr considerabil de monede Dodgecoin. Promovată tot cu postări pe Twitter, Dodgecoin are în prezent o valoare mai mult decât dublată, comparat perioadei de dinaintea susținerii de către CEO-ul Tesla.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult