TOP 5 producători de telefoane în T2 2021: Apple cade pe locul 4, sub Xiaomi și Oppo

03.09.2021
TOP 5 producători de telefoane în T2 2021: Apple cade pe locul 4, sub Xiaomi și Oppo

În urma căderii Huawei din ultimele luni, Apple a luat locul companiei chineze pentru locul al doilea în topul vânzărilor de smartphone-uri la nivel global. Se pare însă că alte companii chineze au reușit să întreacă eforturile Apple, în ciuda faptului că iPhone 12 este cel mai bine vândut smartphone de pe piață. Compania se află acum pe locul al patrulea în clasament, conform TrendForce, în urma Samsung, Oppo și Xiaomi.

Apple ar putea să recupereze terenul pierdut în trimestrul următor

Raportul pentru trimestrul al doilea din 2021 spune că Apple a reușit doar o performanță de 13,7% din totalul vânzărilor de pe piața de smartphone-uri din această perioadă, care pune compania pe locul al patrulea. În general, vânzările de iPhone scad în trimestrul 2 în fiecare an, întrucât o parte dintre clienți așteaptă inevitabila lansare a generației următoare, care are loc de obicei în trimestrul al treilea.

În ciuda scăderii producției cu 11% față de trimestrul întâi, TrendForce marchează faptul că piața s-a bucurat de o creștere de unități vândute cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, întreaga piață a crescut cu 18% în prima jumătate din 2021 față de prima jumătate a lui 2020.

Analiștii TrendForce spun însă că Apple ar putea să își revină în trimestrul al treilea, cu vânzări crescute în urma iminentei lansări a generației iPhone 13. Apple ar putea urca astfel înapoi pe locul al doilea, în urma Samsung, proiecțiile estimând un procent de 15,8% din piața globală de smartphone-uri în această perioadă. Există însă și posibilitatea în care Apple nu va putea livra destule unități pentru a acoperi cererea, în urma creșterilor cazurilor de COVID-19 în Malaezia, unde sunt produse anumite componente folosite în asamblarea de iPhone-uri.

TOP 5 producători de smartphone-uri în T2 2021

  1. Samsung – 19%
  2. Oppo – 16,1%
  3. Xiaomi – 16,1%
  4. Apple – 13,7%
  5. Vivo – 11,1%

Oppo și Xiaomi sunt la egalitate pe locul al doilea, în timp ce vivo este de asemenea în creștere cu 11,1% din piață pe locul al cincilea. În total, în trimestrul al doilea din 2021 sunt estimate vânzări de peste 307 milioane de smartphone-uri la nivel global. Samsung continuă să conducă piața de pe locul întâi, la distanță nu foarte mare de restul rivalilor.

sursa: Trendforce

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video