Topul celor mai mari jucători de pe piaţa furnizorilor de servicii de infrastructură cloud [INFOGRAFIC]

18.03.2016
Topul celor mai mari jucători de pe piaţa furnizorilor de servicii de infrastructură cloud [INFOGRAFIC]

Recent, Apple a ales să mute o parte din datele iCloud de pe serverele Amazon Web Services (AWS) pe cele ale Google, într-un contract estimat la 400-600 milioane de dolari.

În ciuda aceste victorii a Google, gigantul serviciilor online mai are mult până să se apropie de liderul pieţei de servicii de infrastructură cloud, AWS, care are o cotă globală de 31%. Totuşi, Microsoft (9%) şi Google (7%), companiile situate pe poziţiile doi şi trei, au înregistrat o creştere anuală de peste 100%.

Citeşte şi: Apple va găzdui serviciul iCloud pe serverele Google

Google a  mai obţinut recent o victorie importantă dupe ce cel mai mare furnizor de servicii de streaming de muzică, Spotify, a ales serviciile sale cloud.

Mai jos puteţi vedea topul jucătorilor din industria de infrastructură cloud, realizat de Business Insider şi Statista pe baza datelor furnizate de firma de cercetare Synergy Research.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult