Topul țărilor cu cel mai rapid internet 5G. Un stat arab conduce detașat

27.08.2020
Topul țărilor cu cel mai rapid internet 5G. Un stat arab conduce detașat
Foto: Profimedia Images

Rețelele 5G au început să fie disponibile la scară largă în multe țări, iar vitezele de descărcare pentru date oferite variază mult.

Cele mai mari viteze medii de download au fost înregistrate în Arabia Saudită, potrivit firmei Opensignal. În statul din Orientul Mijlociu au fost înregistrate viteze de 414,2 Mbps.

Pe locurile doi și trei se situează Coreea de Sud și Australia, cu 312,7 Mbps, respectiv 215,7 Mbps. La polul opus sunt rețelele 5G din SUA, care oferă o viteză medie de descărcare a datelor de doar 50,9 Mbps.

Viteza internetului depinde de tehnologia 5G folosită

În Statele Unite vitezele sunt mai mici deoarece este folosit un spectru de bandă joasă 5G (600 MHz la T-Mobile, 850 MHz la AT&T), cu acoperire și penetrare foarte mare, dar care nu excelează la capitolul viteză. Prin comparație, în Arabia Saudită este folosită, ca principală, banda medie de 3.5 GHz.

Verizon, liderul pieței americane, folosește tehnologia mmWave, în care testele au consemnat viteze de 496 Mbps. Când rețeaua va fi disponibilă la scară largă, aceasta va ridica viteza medie în SUA.

Citește și: Într-o regiune izolată a fost lansată prima rețea 2G

În ceea ce privește timpul petrecut de cei care dețin smartphone-uri 5G în astfel de rețele, Arabia Saudită conduce de asemenea, cu 35% din timp. Urmează Kuwait și Hong Kong, cu 29%, respectiv 26%. La polul opus se situează Marea Britanie, cu 4,5% din timp petrecut în rețele 5G.

Vitezele medii combinate 4G + 5G sunt cele mai mari tot în Arabia Saudită, cu 145 Mbps. Urmează Canada și Coreea de Sud, cu 90 Mbps, respectiv 76 Mbps.

Sursa: Opensignal

Urmărește Go4IT.ro pe Google News