Twitter ar putea da faliment, avertizează chiar șeful Elon Musk

11.11.2022
Twitter ar putea da faliment, avertizează chiar șeful Elon Musk

Dacă ne luăm după afirmațiile noului CEO, Elon Musk, tot haosul din ultimele zile în care acesta a concediat aproape jumătate din personalul Twitter este pentru salvarea companiei de la faliment.

Afirmația a fost făcută într-un e-mail trimis către toți angajații Twitter și susținută din nou într-o videoconferință cu subalternii din cercul de conducere a companiei. În opinia lui Musk, faptul că Twitter este o companie care merge pe pierdere în vremuri de relativă prosperitate constituie un semnal de alarmă din perspectiva înrăutățirii condițiilor economice globale. Potrivit șefului SpaceX, Twitter nu ar supraviețui unei crize economice globale fără măsuri preventive de reducere a costurilor și eficientizare a companiei. Chiar în timp ce măsurile sale nepopulare au alungat și o parte dintre clienții de publicitate, Musk bb susține că Twitter ar trebui să-și crească substanțial veniturile din abonamente, introducând noi opțiuni și servicii disponibile contra cost.

Potrivit surselor citate de Reuters, compania a fost aruncată în derivă de concedierile masive și plecarea în masă a șefilor de departamente, au părăsit poziții cheie pentru buna funcționare a operațiunilor companiei. Printre aceștia se numără și Yoel Roth, șeful departamentului de încredere și siguranță.

Roth supraveghea răspunsul Twitter la discursul instigator la ură, dezinformare și spam, iar acum biografia contului său de Twitter dezvăluie că este „fost șef” al companiei. Ofițerul șef de confidențialitate și ofițerul șef de conformitate au plecat, de asemenea. O persoană care a decis să rămână cel puțin deocamdată este Robin Wheeler, directorul general de publicitate al companiei.

Comisia Federală pentru Comerț din SUA urmărește Twitter cu „profundă îngrijorare”, după ce directorii de confidențialitate și conformitate au părăsit compania. Aceste ieșiri pun rețelele sociale în pericol de a încălca ordinele de reglementare, dar avocatul lui Musk, Alex Spiro, a dezvăluit că echipa poartă „un dialog constructiv continuu” pe această temă.

Între timp, ambițiile lui Elon Musk pentru creșterea veniturilor companiei ar putea fi erodate și mai departe sub asaltul proceselor colective demarate de foștii angajați, care acuză acum practici abuzive și probabil vor cere despăgubiri consistente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult