Uber China fuzionează cu cea mai mare rivală din Asia, Didi Chuxing

01.08.2016
Uber China fuzionează cu cea mai mare rivală din Asia, Didi Chuxing
Uber China, subsidiara din statul asiatic a Uber, cel mai mare serviciu de ride-sharing din lume, va fuziona cu rivala de pe această piaţă, Didi Chuxing. Aceasta din urmă este compania în care Apple a investit recent 1 miliard de dolari. Didi are o cotă de piaţă de 87% în China. 
 
Detalii despre fuzionea în valoare de 35 miliarde de dolari au fost făcute publice pe blogul oficial al Uber de către directorul executiv al companiei, Travis Kalanick. 
 
Citeşte şi: Apple se îndepărtează de ideea de a produce un automobil electric
 
În urma tranzacţiei, compania rezultată din fuziune va investi un miliard de dolari în Uber. Mai mult, acţionarii Didi vor deţine 20% din acţiunile companiei din China rezultate în urma tranzacţiei. Aceasta va avea o valoare de 35 miliarde de dolari. Totodată, în urma acestei fuziunii, compania globală Uber ajunge la o valoare de piaţă de 68 miliarde de dolari. 
 
 
Uber China este o companie mixtă de ţinută de Uber, care deţine majoritatea titlurilor, Baidu şi alţi investitori. 
 
Didi Chuxing operează, în medie, 11 milioane de curse pe zi.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult