Uber cumpără Postmates, un serviciu de livrare de mâncare, după ce a închis Uber Eats în anumite țări

06.07.2020
Uber cumpără Postmates, un serviciu de livrare de mâncare, după ce a închis Uber Eats în anumite țări

Vestea din luna mai că serviciul Uber Eats va fi închis în România și în alte câteva regiuni din zonă a venit ca o surpriză. Pe perioada pandemiei de COVID-19, serviciile de transport de persoane au scăzut, în timp ce livrările de orice fel, inclusiv de mâncare au crescut în popularitate. Astfel, decizia de a închide aparent cel mai profitabil serviciu al companiei a fost foarte ciudată la momentul respectiv. Se pare însă că Uber nu dorește să se retragă de pe această piață, ci doar să o consolideze acolo unde are o popularitate mai mare: în SUA. Uber tocmai a confirmat că a cumpărat Postmates, unul dintre cele mai mari servicii americane de acest gen.

Uber Eats și Postmates vor exista în paralel

În urmă cu doar câteva săptămâni, Just Eat Takeaway, cel mai mare serviciu european de livrare de mâncare a cumpărat Grubhub, unul dintre cele mai mari servicii de acest gen din SUA. Tranzacția respectivă se ridica la 7,3 miliarde de dolari și transforma Takeaway în cea mai mare companie de livrări de mâncare din lume. Se pare însă că această tranzacție a avut loc doar pentru că Uber nu a putut cădea la înțelegere cu Grubhub.

Compania a ales să cumpere însă Postmates, un serviciu mai mic, dar totuși foarte popular în SUA. De altfel, acesta a fost și mult mai ieftin, cam de vreo trei ori față de Grubhub. Uber a încheiat înțelegerea cu Postmates la o valoare de 2,65 miliarde de dolari, tranzacția fiind plătită în acțiuni Uber integral. În toamnă, compania Postmates era evaluată la 2,4 miliarde de dolari.

Mai interesant este faptul că Uber nu plănuiește (cel puțin momentan), să „înghită” Postmates. Acest serviciu și Uber Eats vor funcționa în SUA în paralel. Ce vor fi însă integrate între cele două servicii? Tehnologia și opțiunile de livrate. Astfel, livratorii Postmates și Ubereats ar putea primi comenzi de pe oricare dintre cele două aplicații. La fel și restaurantele disponibile, ar putea fi listate automat pe ambele platforme.

Un alt avantaj ar fi faptul că Postmates și Uber Eats nu sunt disponibile în foarte multe orașe la comun. Astfel, compania Uber și-a extins acoperirea pe servicii de livrare în SUA fără să fie nevoită să deschidă noi birouri locale.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult