Un profesor din China recunoaște că a furat tehnologie din SUA pentru Huawei

07.12.2020
Un profesor din China recunoaște că a furat tehnologie din SUA pentru Huawei

Huawei continuă să aibă probleme în SUA, după ce un profesor universitar a recunoscut că a furat tehnologie americană pentru a ajuta compania chineză. Bo Mao, profesor la Universitatea Xiamen din China, ar fi fost prins în 2016 furând un cip din cadrul Universității din Texas, unde era în vizită pentru cercetare academică. Acesta și-a recunoscut fapta și va fi condamnat pentru că a mințit în declarații, nu pentru furt sau spionaj industrial.

Profesorul Bo Mao a furat un cip de la Universitatea din Texas pentru Huawei

Bo Mao urmează să aibă o înfățișare în fața unui tribunal din Brooklyn, New York, pe 14 decembrie, unde urmează să fie găsit vinovat pentru fapta sa. Sentința așteptată este perioada în care a fost închis deja în așteptarea sentinței, deci nu va mai fi încarcerat în continuare. Acesta ar urma să fie trimis înapoi în China în urma acestei situații și nu este clar dacă va mai avea permisiunea de a se întoarce în SUA prea curând.

În timp ce acest proces nu menționează Huawei, un caz civil care a fost intentat în 2016, când a avut loc fapta, menționează că Mao a furat acel cip special pentru producătorul chinez de dispozitive electronice.

De altfel, aceasta nu este prima dată când Huawei se regăsește în mijlocul unui scandal de furt de tehnologie de la o companie din SUA. În urmă cu câțiva ani, angajați Huawei au studiat și furat chiar și o piesă dintr-un robot T-Mobile care testa telefoane mobile. Și în acea situație, autoritățile americane au găsit angajatul companiei vinovat, mai ales după ce acesta și-a recunoscut fapta.

Acesta a declarat la momentul respectiv că a furat tehnologia T-Mobile pentru a încerca să îmbunătățească un robot similar al Huawei. De altfel, la momentul respectiv, Huawei dorea să colaboreze cu T-Mobile în SUA.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult