Unii utilizatori de Reddit cred că un titlu AMC poate valora 500.000 de dolari. Top 3 cele mai scumpe acțiuni americane din istorie

01.06.2021
Unii utilizatori de Reddit cred că un titlu AMC poate valora 500.000 de dolari. Top 3 cele mai scumpe acțiuni americane din istorie

Cei care urmăresc grupurile r/amcstock și r/wallstreetbets de pe platforma Reddit știu că unii membri ai acestora susțin că un titlu AMC are potențialul de a ajunge să valoreze 500.000 de dolari.

Niciodată în istoria bursei americane o acțiune nu a valorat atât de mulți bani. Dacă titlul AMC are sau nu vreo șansă să atingă un asemenea prag amețitor este greu de spus, iar analiștii serioși se feresc să facă astfel de predicții. Există, însă, un titlu american care valorează sute de mii de dolari.

Valoarea unei acțiuni nu reflectă întotdeauna performanțele reale ale companiei. Asta deoarece multe entități și-au divizat valoarea acțiunilor (stock split). Apple, cea mai valoroasă companie americană, a făcut acest lucru în vara anului trecut. Altele, precum GME, au trecut printr-un short squeeze.

Citește și Wall Street: De ce simt utilizatorii Robinhood că au fost trădați și ce ar putea urma pentru startup-ul devenit „Șeriful din Nottingham”

Vă prezentăm astfel, în scop informativ, top 3 cele mai scumpe acțiuni din istoria bursei americane:

3. Seaboard Corporation (SEB) 4.650 dolari (18 aprilie 2019)

Seaboard Corporation este un conglomerat cu afaceri în domeniile agricultură, mărfuri, energie și transporturi.

2. NVR Inc. (NVR) – 5.211,38 dolari (7 mai 2021)

NVR este un grup de construcții și servicii financiare din statul american Virginia. Printre companiile pe care le controlează se numără Ryan Homes, Fox Ridge Home sau NVR Mortgage.

1. Berkshire Hathaway Inc. (BRK.A) – 437.259 dolari (14 mai 2021)

Un titlu al companiei – care este condusă de Warren Buffett, considerat de unii a fi cel mai mare investitor din toate timpurile – a atins recent pragul amețitor de 437.259 dolari. Inițial, Berkshire a fost un mic producător de textile. Astăzi, compania de investiții are o capitalizare bursieră de peste 660 de miliarde de dolari și deține participații în entități precum Apple, Duracell sau Coca-Cola.

Trebuie precizat că niciuna dintre aceste trei companii nu a făcut vreodată un stock split.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult