Unul dintre cele mai mari fonduri de investiții în criptomonede a intrat în incapacitate de plată

03.07.2022
Unul dintre cele mai mari fonduri de investiții în criptomonede a intrat în incapacitate de plată

Dacă bula speculativă din anul 2017 a fost alimentată mai ales de investitori amatori, care și-au riscat economiile sau bani împrumutați în speranța unui profit rapid din criptomonede, cel mai recent episod speculativ care s-a încheiat spre finalul anului 2021, a fost alimentat de „jucătorii” de pe Wall Street și fonduri de investiții cu rezerve de miliarde dolari. Iar consecința nu poate fi decât un crash de proporții epice, cu pierderi de ordinul sutelor de milioane dolari, pentru instituție sau companie care a pariat totul pe aprecierea continuă a monedei Bitcoin.

Nume de referință în rândul investitorilor ”instituționali” care s-au aventurat în piața de criptomonede, fondul de investiții 3AC (Three Arrows Capital) cu sediul în Singapore tocmai și-a anunțat intrarea în default pentru un împrumut de 670 milioane dolari, folosit pentru achiziționarea de active în criptomonede care acum nu mai pot fi răscumpărate, din pricina deprecierii galopante până mult sub prețul de cumpărare.

Potrivit agenției de brokeraj Voyager Digital, fondul de investiții nu a reușit să restituie împrumutul echivalent a 350 milioane USDC (criptomonedă stabilă, girată cu echivalentul în dolari americani), plus încă 323 milioane dolari în moneda Bitcoin, care la cotațiile actuale ar echivala cu 15250 Bitcoin.

Insolvența 3AC este confirmată într-o perioadă foarte „delicată” pentru întreaga piață de criptomonede, al cărei destin pare legat de cel al monedei Bitcoin, care „se luptă” să-și reconfirme suportul deasupra pragului critic de 20.000 dolari. Dacă acest „test” eșuează, panica investitorilor rămași ar putea antrena încă o rundă de depreciere galopantă, trăgând prețul Bitcoin mai aproape de pragul de 10.000 dolari.

În timp ce investitorii 3AC se arată încrezători în șansele de recuperare a fondurilor plasate în active digitale, realitatea ar putea să nu fie chiar atât de roză, administratorii 3AC plasâmd fondurile atrase de la investitori în active și mai riscante, precum criptomoneda Luna, a cărei valoare actuală este de aproximativ zero.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult