Vânzările de telefoane pliabile ar putea crește de peste trei ori până în anul 2027

30.03.2023
Vânzările de telefoane pliabile ar putea crește de peste trei ori până în anul 2027

Raportat la un volum de 14.2 milioane de unități livrate în 2022, vânzările globale de telefoane pliabile vor crește cu peste 50% în 2023, urmând să atingă 48.1 milioane de unități în preajma anului 2027.

Potrivit estimărilor companiei de analiză IDC, piața globală de telefoane pliabile va cunoaște între anii 2022-2027 o creștere medie anuală de 27.6%, contribuind la revigorarea în ansamblu a pieței smartphone, trasă în jos de încetinirea economiei globale și tendința consumatorilor de a-și înlocui mai rar telefonul actual.

telefoane pliabile

Interesant este că și pentru vânzările de smartphone-uri convenționale sunt așteptate creșteri, dar și reduceri de prețuri. Astfel, raportat la o creștere medie anuală de 2.1% între anii 2022-2027, reducerea cu 6.8% a prețului mediu va pune cu siguranță presiune pe jucătorii rămași, nefiind exclus ca unii producători smartphone să-și anunțe ieșirea de pe piață.

În ciuda estimărilor optimiste pentru producătorii de telefoane pliabile, cota de piață ce revine acestora nu va crește prea mult, doar 3.5% din vânzările smartphone globale pentru anul 2027 urmând să fie date de telefoane pliabile (48.1 milioane vs 1332.9 milioane de unități).

Bazată pe progresele semnificative ale durabilității și calității construcției dispozitivelor pliabile, precum și îmbunătățirile la partea de software și hardware, creșterea vânzărilor de telefoane pliabile va fi în continuare plafonată de costurile mari, niciunul dintre jucătorii din această piață reușind până acum să aducă prețurile sub nivelul telefoanelor din gama premium.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult