Vodafone România renunţă la serviciul de plăţi M-Pesa

13.10.2017
Vodafone România renunţă la serviciul de plăţi M-Pesa
Serviciul M-Pesa al Vodafone România, care permite transferul banilor şi plata facturilor direct din telefon, nu va mai fi disponibil începând cu 1 decembrie 2017, se arată pe site-ul companiei.
 
„Decizia sistării serviciului de plăţi M-Pesa a fost luată în urma analizării evoluţiei acestui serviciu şi ţinând cont de contextul de piaţă actual”, se mai arată pe site-ul companiei.
 
Soldurile conturilor vor putea fi folosite până la 30 noiembrie, inclusiv, pentru retrageri de numerar, plata facturii Vodafone şi reîncărcarea cartelei Vodafone.
Începând cu 1 decembrie 2017, singura operaţiune care va rămâne disponibilă va fi retragerea de numerar. Aceasta va putea fi făcută doar în magazinele Vodafone din lista publicată pe site-ul companiei şi va fi gratuită.

Operaţiunile se vor sista treptat. Mai întâi, vor fi sistate operaţiunile de înregistrare şi activare a serviciului, precum şi cele de alimentare de cont. Ulterior, se vor sista operaţiunile de plată a facturilor, încărcare a cartelelor preplătite, de transfer de bani şi retragere de numerar.

M-Pesa, serviciul Vodafone Romania, permite transferul de bani şi plata direct din telefon, care nu necesită existenţa unui cont bancar sau conexiune la internet, fiind accesibil de pe orice model de telefon mobil.
 
 
 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult