Xiaomi, scoasă oficial în SUA de pe lista companiilor asociate cu Armata Chineză

26.05.2021
Xiaomi, scoasă oficial în SUA de pe lista companiilor asociate cu Armata Chineză
foto: profimedia

Xiaomi a scăpat în mod oficial de acuzațiile pe care autoritățile SUA le făceau în luna ianuarie, după semnarea unui ordin prezidențial de către Donald Trump, în ultimele sale zile de mandat. Acesta punea Xiaomi pe lista CCMC (Communist Chinese Military Company), unde sunt include toate companiile care sunt suspectate sau dovedite că ar avea legături cu Armata Chineză. Compania chineză a câștigat însă în instanță o contestație a acestui act.

Compania Xiaomi scapă de restricții în SUA

„Compania este recunoscătoare pentru suportul oferit de utilizatorii, partenerii, angajații și acționarii de la nivel mondial. Xiaomi repetă faptul că este o companie deschisă, transparentă, tranzacționată public, operată și gestionată independent. Compania va continua să ofere produse electronice și servicii către clienți și va construi fără încetare produse extraordinare cu prețuri oneste pentru a permite tuturor să se bucure deo viață mai bună prin tehnologie inovatoare.”, au declarat reprezentanții Xiaomi după ce compania a scăpat de aceste acuzații.

Sub aceste restricții, compania nu ar fi întâmpinat probleme cu parteneriatele cu alte companii americane, așa cum s-a întâmplat cu Huawei când a intrat pe Entity List. Totuși, afacerile sale ar fi putut fi afectate negativ de faptul că cetățenii americani nu ar mai fi avut legal voie să investească în acțiunile Xiaomi. Totodată, cei care aveau deja acțiuni erau obligați legal ca într-un termen de câteva luni să vândă toate acțiunile Xiaomi pe care le dețin.

Judecătorul care a oferit verdictul favorabil pentru Xiaomi a numit acuzațiile drept „arbitrare și capricioase”. Departamentul de Apărare al SUA ar fi putut face apel la această decizie, însă a decis să nu o facă. Compania și reprezentanții Departamentului au ajuns în schimb la o înțelegere, ale căror condiții nu sunt momentan publice.

Xiaomi se bucură acum de avantajele cabinetului Biden, care nu pare să urmărească blocarea companiei chineze. În același timp, situația Huawei nu pare să se fi schimbat odată cu schimbarea guvernului american.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult