În ultimele zile de mandat, Donald Trump lovește din nou Huawei: Intel pierde licența de colaborare

18.01.2021
În ultimele zile de mandat, Donald Trump lovește din nou Huawei: Intel pierde licența de colaborare

Cu doar două zile înainte de finalul mandatului de președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump „lovește” din nou producătorul chinez de smartphone-uri și echipamente telecom, Huawei. Autoritățile au notificat furnizorii de componente din SUA precum Intel, că le va revoca anumite licențe prin care acestea pot colabora cu Huawei și că va revoca mai multe licențe ale altor companii în următoarele zile.

Conform informațiilor publicate de Reuters, există deja zvonuri despre o serie de licențe înregistrate care vor fi refuzate de către autorități, în timp ce nu mai puțin de opt licențe deja aprobate vor fi revocate în urma acestei decizii.

Intel și alte companii pierd licențele de colaborare cu Huawei

Pe lângă Intel, care furniza procesoare și cipuri pentru rețele wireless către Huawei pentru gama sa de laptop-uri, și alți furnizori de cipuri precum Kioxia Corp, fostă Toshiba Memory Corp, vor rămâne fără licențe.

Companiile care nu vor primi răspuns favorabil în urma cererii licențelor, vor avea 20 de zile pentru un răspuns, în timp ce autoritățile le vor da un răspuns pentru neregulile identificate în alte 45 de zile, înainte ca răspunsul să fie considerat final. Companiile vor avea astfel încă 45 de zile pentru a contesta decizia. Astfel, procesul poate să se întindă pe mai multe luni, timp în care acestea nu pot face afaceri cu Huawei, iar Huawei rămâne fără componentele pe care dorea să le cumpere.

Ultima interdicție împotriva Huawei menționa doar limitarea vânzării de tehnologii 5G către companie, deci Qualcomm nu ar fi putut să ofere Huawei procesoare din generațiile noi, care integrează astfel de modem-uri. Alte cipuri, cu modem 4G, erau acceptate, însă.

Având în vedere situația din prezent și birocrația complicată din jurul ei, sunt slabe șanse ca situația să se rezolve rapid, nici după ce Joe Biden va prelua miercuri, 20 ianuarie, mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii. Asta, presupunând că Biden va avea o altă atitudine față de China. Există posibilitatea ca acesta să continue restricțiile asupra Huawei și alte companii chineze.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult