DJI anunță Osmo Action 3, alternativă mai ieftină la GoPro Hero 11

15.09.2022

În aceeași zi cu GoPro, DJI a anunțat concurentul său direct, modelul Osmo Action 3. În timp ce versiunea Action 2 mergea într-o direcție modulară, similară cu cea a camerelor Insta360 One, noul Action 3 vine cu un design similar cu cel al originalului Action, inspirat mai degrabă de GoPro. Avem astfel o cameră de acțiune cu două ecrane, unul pe față și unul pe spate, cu un obiectiv mare pe partea din față, încadrat însă într-un cerc, nu într-un pătrat, pentru a se diferenția puțin de camerele brand-ului american.

Osmo Action 3 de la DJI aduce câteva avantaje față de noul GoPro

DJI Osmo Action 3 se laudă cu specificații chiar mai înalte decât GoPro Hero 11 Black, din anumite puncte de vedere. De exemplu, senzorul ăsu de 1/1.7” este mai mare decât cel de 1/1.9”. Totuși, modurile de filmare sunt ceva mai modeste. Avem limită la 4K 120 FPS pe format 16:9 și 4K 60 FPS pe format 4:3, cât și 1080p la 240 FPS. Sistemul de stabilizare RockSteady 3.0 funcționează însă chiar și la rezoluție maximă, însă modul HorizonSteady, care ține orizontul tot timpul drept, scade rezoluția la maximum 2.7K la 60 FPS. Avantajul în acest mod este că poți roti camera la 360 de grade în jurul axului orizontal și imaginea rămâne dreaptă.

Se pare că DJI încearcă să pluseze pe aceste funcții de stabilizare, întrucât există și un mod numit Horizon Balancing, care funcționează la 4K 60 FPS și ține orizontul neînclinat până la o rotire de 45 de grade.

Singurul lucru „moștenit” de la Action 2 este montura magnetică, cu două cleme pentru siguranță. Design-ul a fost puțin îmbunătățit, pentru a nu se desprinde la fel de ușor, iar camera vine în pachet cu o husă externă, care permite atașarea monturilor atât în partea de jos, cât și pe laterală, pentru realizarea de clipuri video în mod portret.

Un upgrade față de Action 1 este integrarea unui touchscreen pe partea din față, anterior, acest ecran de 1,4” fiind doar pentru preview, nu și unul interactiv. Ecranul de pe spate este acum mai mare, la 2,25”. Autonomia ar trebui să fie de maximum 160 minute de înregistrare în modul 1080p, dar în 4K și cu alte funcții acesta va scădea. DJI spune că în 4K 60 camera nu se va supraîncălzi, putând filma în limitele bateriei.

Prețul este semnificativ mai mic

La fel ca noul GoPro, și DJI Action 3 este livrat cu o baterie cu rezistență la temperaturi extreme (-20 – 45 grade Celsius), iar bateria este cu încărcare rapidă, putând fi alimentată de la 0 la 80% în 18 minute. Restul de 20% durează 32 minute. Un upgrade față de GoPro este însă rezistența la apă de până la 16 metri fără carcasă suplimentară, potrivită pentru scufundări. Iar ecranele hidrofobe pot fi operate cu degetele umede.

Pachetul standard include camera, husa externă,  baterie, o montură adezivă și un suport magnetic, alături de un șurub și un cablu de încărcare. Există și un Adventure Combo cu trei baterii, un selfie stick, încărcător și două seturi de monturi magnetice cu șurub. Prețurile sunt de 360 de euro, respectiv 460 de euro pentru pachetul mai bine dotat. Prețurile sunt semnificativ mai mici decât cele ale seriei GoPro Hero 11.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult