Canon anunţă două DSLR-uri de bază cu funcţii avansate: 750D şi 760D

06.02.2015
Canon anunţă două DSLR-uri de bază cu funcţii avansate: 750D şi 760D

Gama de aparate foto DSLR de la Canon a primit astăzi nu mai puţin de patru membri. Pe lângă camerele high-end 5Ds şi 5Ds R, compania japoneză a dezvăluit şi două aparate foto entry-level: 750D şi 760D. Deşi vor intra în gama de jos a ofertei Canon, acestea integrează funcţii pe care nu le găseşti în mod normal pe astfel de aparate, împrumutând multe elemente de la modelele din clasele superioare. Evident, toate aceste adiţii aduc de la sine şi un preţ pe măsură.

Canon 760D

La bază 750D şi 760D sunt bazate pe aceeaşi tehnologie. Amândouă includ senzorul de 24.2 megapixeli, cu procesor de imagine DIGIC6. De asemenea, ambele includ un nou sistem de focalizare automată împrumutat de la Canon 70D, care foloseşte pixelii pentru a aduce subiectul în prim-plan. Pentru prima dată pe aparatele Canon, există şi detecţie a tonurilor de culoare, lucru care va îmbunătăţi semnificativ acurateţea focalizării. 

Pe lângă acestea, noile DSLR-uri Canon integrează acum WiFi pentru transfer wireless al fotografiilor şi conectare la smartphone-uri cu Android, cât şi NFC pentru conectarea de accesorii. Cea mai mare noutate este însă display-ul secundar monocrom din partea de sus a modelului 760D, un element pe care nu îl întâlnim decât pe aparate foto mid-range sau high-end. Astfel, poţi avea acces rapid la setări şi nu mai este necesară navigarea meniurilor de pe LCD-ul principal pentru a schimba diverşi parametri. Modelul 750D nu oferă acest display, fiind mult mai apropiat de predecesorul său, 650D.

Canon 760D: display secundar pentru setări rapide

Cu toate acestea, aparatele oferă capabilităţi asemănătoare. Acestea pot capta 5 cadre pe secundă şi au acces la valori ISO de până la 25.600. Ambele aparate filmează în rezoluţie Full HD la 30 de cadre pe secundă, însă modelul 760D dispune de funcţionalitate în plus şi la acest capitol. Canon a integrat un sistem de servo focalizare în modul Live-view doar pe varianta superioară, alături de un senzor optic pentru vizor, care poate focaliza în locul în care priveşte utilizatorul.

Este destul de clar că va exista o diferenţă de preţ semnificativă între cele două camere foto, în ciuda similarităţilor dintre ele. Modelul de bază, 750D va porni de la un preţ de 750 de dolari pentru body şi 900 de dolari pentru un kit standard cu obiectiv 18-55mm. Cei care doresc un kit cu obiectiv 18-135mm vor trebui să plătească 1.100 de dolari. 760D în schimb începe de la preţul de 850 de dolari şi poate fi cumpărat în pachet kit doar cu obiectivul 18-135mm la preţul de 1.200 de dolari. Ambele aparate sunt programate să apară în luna aprilie.

Canon 750D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult