Canon G11 – cursa megapixelilor a luat sfârşit?

20.08.2009
Canon G11 – cursa megapixelilor a luat sfârşit?

Seria G de la Canon a fost creată pentru fotografii profesionişti sau pretenţioşi care au nevoie de o cameră compactă pentru acele momente când nu pot folosi DSLR-urile. Canon G10 a fost dotat cu un senzor de 14.7 MP pentru a domina cel puţin cu rezoluţia imaginilor segmentul de nişă în care se încadrează. Lansarea lui G11 cu un senzor de aceeaşi mărime, dar cu 10 MP a fost o surpriză din partea producătorului nipon, mai ales dacă ţinem cont că până şi G9 a avut senzor de 12 MP. Această mişcare neaşteptată ne face să credem că producătorii de camere foto încep să se trezească la realitate şi să recunoască faptul că imaginile de calitate sunt mai importante decât numărul megapixelilor. Canon se aliniază astfel trend-ului iniţiat de Fujifilm şi Olympus.

Canon G11 uimeşte cu o rezoluţie mai mică decât cea a lui G10

Carcasa lui G11 este aproape identică cu cea a lui G10, diferenţa fiind dată de ecranul rabatabil. Diagonala sa a trebuit să fie redusă la 2.8”, iar grosimea aparatului a crescut cu 2 mm. Printre alte diferenţe la nivel de specificaţii se numără un sistem dual pentru eliminarea zgomotului de imagine, o viteză puţin mai mare de fotografiere în rafală şi un blitz mai puternic. De asemenea, producătorul se mai laudă cu viteza de sincronizare a blitz-ului extern de 1/2000 s. Reducând rezoluţia la 2.5 MP, senzorul poate atinge un ISO echivalent cu 12800 pentru fotografii în lumină foarte scăzută. Deşi nu suntem total convinşi de o asemenea facilitate la o cameră precum Canon G11, filmarea HD a fost omisă şi de această dată.

Ecranul rabatabil al lui G11 este binevenit

Ce ne îngrijorează însă este preţul. Dacă în Statele Unite camera va costa aproximativ 500 $, în Europa ar putea ajunge la 590 €. La aceşti bani ea trebuie să facă minuni pentru a nu fi dată la o parte în favoarea unui DSLR ceva mai compact. Canon G11 va fi disponibilă pe piaţă în luna octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News