Canon lansează un obiectiv cu blitz încorporat pentru aparate mirrorless

11.05.2016

Canon a lansat un nou obiectiv pentru fotografie macro, dedicată sistemului EOS M de pe camerele foto mirorless ale sale. Acesta vine însă cu un bonus neaşteptat, pe care rareori îl întâlnim pe obiective dedicate produselor pentru utilizatorii de rând. În vârful obiectivului a fost amplasat un blitz de tip inel, care va oferi iluminare mai bună asupra subiectului, rezolvând una dintre problemele fotografiei macro cu obiective obişnuite, care puteau prinde şi umbra aparatului în cazul utilizării blitz-ului de pe cameră.

EF-M 28mm/f3.5 Macro IS STM este al cincilea obiectiv lansat pentru gama de aparate foto EOS M, care a debutat în urmă cu patru ani. Acesta este unul dintre puţinele obiective macro cu distanţă focală mică, care oferă o deschidere mai mare a cadrului. Blitz-ul inelar include două lumini dedicate, care pot fi controlate de utilizator, putând fi folosită doar una sau ambele în tandem, în funcţie de necesităţi. Luminile au un buton dedicat pe corpul obiectivului, iar acesta se alimentează direct din camera foto prin intermediul monturii, fără a fi necesară conectarea de cabluri în plus sau o baterie dedicată.

Desigur, obiectivul EF-M 28mm f/3.5 Macro nu este dedicat fotografiei macro, putând fi utilizat şi în alte situaţii, graţie deschiderii largi a cadrului. Portretele şi fotografia de stradă vor fi de asemenea cazuri în care acesta va putea fi folosit cu succes, însă în aceste situaţii blitz-ul nu serveşte niciun scop. Canon pregăteşte lansarea sa pe piaţă pentru luna iunie, la un preţ de aproximativ 300 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult