Canon pregăteşte un nou DSLR. Sau chiar mai multe.

Canon pregăteşte un nou DSLR. Sau chiar mai multe.

Canon pregăteşte un nou DSLR, iar anunţul va fi făcut cu o săptămână înaintea deschiderii târgului foto profesional PMA 2008 (Photo Marketing Association) ce va avea loc în perioada 31 ianuarie – 2 februarie 2008. Cam aşa sună zvonul şi este foarte probabil să fie unul întemeiat, mai ales că a fost alimentat de vice-preşedintele Canon Suedia, Robert Westin.

Acesta a afirmat că pe 24 ianuarie 2008 se va anunţa “următoarea bombă”, iar în ceea ce priveşte anul 2008, Canon va lansa şi mai multe produse ce ţin de domeniul foto decât în 2007.

Rumorile merg mai departe şi, pe această temă, cele mai aprige controverse ţin de segmentul în care se vor încadra noul sau noile DSLR-uri Canon şi mai cu seamă modelul. Să fie oare o cameră de top, de mijloc sau entry-level?

Canon DSLRPopularul Canon EOS 400D e bătrân şi are nevoie de un urmaş, iar acesta va fi se pare EOS 450D. Aşteptările în acest caz sunt includerea funcţiei LiveView (se pare că aceasta este tendinţa în zona DSLR şi trebuie urmată, chiar dacă profesioniştii preferă în continuare vizorul), înregistrarea video, un procesor de imagine mai performant (DIGIC III, pe 14 biţi), un ecran LCD mai mare (de 3 inch se vrea a fi), senzitivitate ISO crescută şi fotografiere în rafală la 5 fps.

Nu în ultimul rând, stabilizator de imagine, dacă nu în corpul aparatului, măcar pe obiectivul din pachet. Era să uit de numărul de mexapixeli (ar fi fost primul pe listă în cazul unei “săpuniere” – aparat compact sau ultra-compact destinat amatorilor). 12 MP sunt de ajuns?

Alături de EOS 450D, aproape sigur o vom vedea pe mai dotata Canon EOS 5D Mark II, ale cărei eventuale specificaţii includ senzor CMOS de 16 MP şi un sistem de auto-focusare performant (similar cu AF de pe Canon EOS 40D).

Nu doar Canon îşi reînnonieşte parcul de camere DSLR la PMA 2008. Şi Pentax are astfel de planuri – aparatele Pentax K20D şi K200D.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News