Canon se pregătește să lanseze un nou model emblematic în lumea fotografiei

11.01.2024
Canon se pregătește să lanseze un nou model emblematic în lumea fotografiei

Canon se pregătește să lanseze un nou model emblematic în lumea fotografiei, Canon EOS R1, care ar putea fi dezvăluit spre sfârșitul lunii februarie, conform ultimelor rapoarte. Surprinzător pentru mulți, EOS R1 ar putea avea o rezoluție mai mică decât se așteaptă majoritatea utilizatorilor, scrie Tech Radar.

Actualul model de top, Canon EOS R3, este o cameră profesională orientată către viteză, lăsând astfel modele precum Canon EOS R5 și R5C să se concentreze pe rezoluție și filmări 8K. Astfel, raportul sugerează că strategia celor de la Canon pentru EOS R1 va fi de a menține performanța la nivel profesional, în timp ce viitorul EOS R5 Mark II, așteptat în a doua jumătate a anului, se va axa pe rezoluții superioare.

Conform Canon Rumors, EOS R1 nu va filma în 8K, ceea ce înseamnă că rezoluția sa va fi sub cei 45MP ai modelului EOS R5. Totuși, această decizie nu este considerată o problemă majoră, deoarece utilizarea 8K nu este, cel puțin pentru moment, atât de populară. Pentru utilizatorii ce preferă să filmeze în 8K, modelele EOS R5 sau EOS R5 C sunt considerate mai adecvate.

Ce noutăți a mai adus Canon

Anunțul despre EOS R1 ar urma să aibă loc în cadrul evenimentului CP+ 2024, cel mai mare târg de camere foto și imagine din lume, care se va desfășura în Yokohama, Japonia, între 22 și 25 februarie.

De curând, Canon a anunțat lansarea unei lentile RF inovatoare, RF 200-800mm F6.3-9 IS USM, care se distinge prin cea mai mare capacitate de zoom din gama sa pentru aparatele foto full-frame. Această lentilă permite fotografilor să realizeze fotografii de la distanțe mari fără a afecta calitatea imaginii.

Parte dintr-o nouă serie de trei obiective Canon, aceasta oferă o putere de mărire comparabilă cu un zoom optic de 30x pe un smartphone, menținând totodată o calitate superioară a imaginii. Este special concepută pentru camerele mirrorless EOS R7 și EOS R5, fiind ideală pentru iubitorii de fotografie de natură sălbatică și sportivă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult