Noutăți în lumea fotografiei: Canon EOS R1, R5 Mark II, drone și alte lansări așteptate în 2024

06.12.2023
Noutăți în lumea fotografiei: Canon EOS R1, R5 Mark II, drone și alte lansări așteptate în 2024

În timp ce 2023 se apropie de sfârșit, lumea fotografiei este plină de zvonuri despre noile camere care vor fi lansate, unele dintre acestea fiind deja confirmate oficial .

Unul dintre cele mai așteptate anunțuri vine de la Canon, care este, de regulă, subiectul celor mai multe zvonuri din lumea camerelor foto. Anul acesta, Canon a completat gama EOS R cu modelele APS-C Canon EOS R8 și cu modelul entry-level full-frame Canon EOS R10.

Canon EOS R1 este confirmată de către companie și se preconizează că va fi lansată în 2024, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, pentru a fi utilizată de fotografi pe marginea terenului de joc.

Specificațiile sunt încă neclare, dar se vorbește despre un senzor global de 85MP, o sensibilitate ISO de 1.6 milioane și stabilizare de imagine în corp de până la 9 stopuri. De asemenea, rapoartele sugerează faptul că această cameră va avea o versiune și mai precisă a funcției Eye Control AF de pe Canon EOS R3 și este posibil să includă un Quad Pixel AF.

Canon se pregătește să lanseze un model orientat pentru fotografia sportivă și o dronă

Canon EOS R5 Mark II este, de asemenea, pe cale să fie lansată. Se așteaptă ca aceasta să aibă un senzor de 60MP cu rezoluții multiple și să nu folosească un obturator global. Conform Digitalcameraworld, se preconizează că va include fotografii de 400MP prin pixel shift și va suporta înregistrare video 8K 60p, cu timpi de înregistrare îmbunătățiți. De asemenea, se zvonește că Canon își propune să atingă 4K 240p, ceea ce ar face din aceasta camera un lider în ceea ce privește ratele de cadre video.

Canon EOS R3 Mark II ar putea fi prima cameră care utilizează un senzor cu obturator global. R3 este specific orientată spre viteza pentru fotografia de sport, și un astfel de senzor ar fi mai potrivit în această linie de produse.

Canon Powershot V11 este o altă cameră despre care se vorbește mult, în special în contextul popularității a camerelor de vlogging. După lansarea modelului entry-level V10, se zvonește că următorul model va fi o versiune high-end, cu îmbunătățiri semnificative.

Canon explorează, de asemenea, o cameră ce poate fi purtată pe gât, destinată inițial industriei de fabricație, dar cu potențial mare și pentru consumatori. Conform rapoartele, dispozitivul ajustabil prezintă un indicator laser pentru a indica punctul focal și asigură că zona corectă este în cadru.

De asemenea, Canon a depus o cerere de brevet pentru un produs care pare a fi un dispozitiv de tip dronă, cu un design al camerei similar cu Canon Powershot Pick – o cameră AI care înregistrează atât video, cât și fotografii și poate detecta mișcarea, urmări un subiect și poate fi controlată prin comenzi vocale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult