Fujifilm a lansat X-A2, un aparat foto mirrorless cu ecran rabatabil şi focalizare macro pentru selfies

15.01.2015
Fujifilm a lansat X-A2, un aparat foto mirrorless cu ecran rabatabil şi focalizare macro pentru selfies

În timp ce gamele intermediară şi superioară de aparate foto mirrorless Fujifilm conţin câteva produse foarte interesante, companie nu pare prea convinsă că şi gama inferioară merită aceeaşi atenţie. Compania a anunţat astăzi lansarea noului model X-A2, însă dincolo de ecranul rabatabil pentru selfies şi un obiectiv puţin îmbunătăţit, saltul de la generaţia anterioară nu prea impresionează.

Fujifim X-A2 este primul aparat foto mirrorless din seria X care include un ecran rabatabil, compania încercând să atragă astfel atenţia amatorilor de selfies cu acelaşi artificiu cu care au experimentat şi Samsung sau Sony. Pentru a putea oferi rezultate cât mai bune, ecranul cu deschidere de 175 de grade este completat de un sistem de focalizare îmbunătăţit care include şi funcţiile Eye sau Macro Focus şi un obiectiv FUJINON XC16-50mm II F/3.5-5.6 (24-76mm echivalent 35mm) care permite focalizarea de la o distanţă de 15 centimetri, adică la 7 centimetri distantă de lentila frontală. O altă noutate este şi îmbunătăţirea sistemului de stabilizare, acesta lăudându-se acum cu compensare echivalentă de 3 – 3.5 stopuri.

Dincolo de aceste aspecte, nimic esenţial nu s-a schimbat de la modelul anterior X-A1. Noul aparat foto Fujifim foloseşte un senzor de 16MP în format APS-C cu sensibilitate ISO 100-6400 (25.600 în modul extins) şi un procesor de imagine EXR Processor II care se laudă cu o viteză de focalizare de 0,3 secunde, latenţă de 0,05 secunde şi captură în rafală la intervale de 0,4 secunde. Din păcate, deşi ne-am fi aşteptat la o schimbare, Fujifilm nu a considerat necesar să implementeze şi un sistem de focalizare cu detecţie de fază.

Aparatul mai oferă captură în rafală la 5,6 cadre pe secundă, captură video Full HD la 30 de cadre pe secundă, bliţ inteligent integrat, ecran de 3” cu rezoluţie de 920.000 pixeli, Wi-Fi 802.11 b/g/n şi port Mini HDMI.

Fujifilm X-A2 va fi disponibil pe piaţă începând cu luna februarie la un preţ de 550 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News