Fujifilm X-T5 este o nouă cameră mirrorless APS-C cu senzor de 40 megapixeli și dimensiuni reduse

03.11.2022
Fujifilm X-T5 este o nouă cameră mirrorless APS-C cu senzor de 40 megapixeli și dimensiuni reduse

Fujifilm X-T5 pare să fie cel mai mare upgrade pe care camerele mirrorless pe format APS-C ale companiei l-au primit în ultimii ani. Noua cameră nu este doar mai compactă decât modelul anterior, X-T4, ci este și semnificativ mai puternică, adoptând un senzor nou, cu rezoluție mai mare și oferind posibilitatea de a înregistra clipuri video la rezoluție mai mare. De asemenea, stabilizarea este acum îmbunătățită, iar un accent mare s-a pus și pe fotografie.

Fujifilm X-T5 ar putea oferi îmbunătățirile pe care fanii brand-ului le așteptau

X-T4 era una dintre cele mai apreciate camere mirrorless pe format APS-C din piață, în special datorită capabilităților sale hibride, fiind atât o cameră foto de calitate, cât și una video pe care te poți baza. În ultimii 5 ani însă, Fujifilm a folosit un senzor care a devenit învechit, de 26 megapixeli. Acesta este acum înlocuit de unul de 50 megapixeli, care permite înregistrări până la rezoluție 6.2K în 30 de cadre pe secundă. Desigur, rezoluția 4K este prezentă, iar procesorul de imagine X-Processor 5 permite atât focalizare asistată de AI, ceva ce vedem din ce în ce mai des pe camere, dar și posibilitatea de a înregistra în format F-log2, la 10-biți 4:2:2.

Aparatul Fujifilm X-T5 beneficiază și de stabilizare in-body (IBIS) pentru 6,5 stop-uri, îmbunătățită față de generația precedentă, iar întregul corp a scăzut în dimensiuni și greutate, în ciuda faptului că include tehnologie mai avansată. Ecranul cu balama rabatabilă oferă rezoluție mai mare, iar vizorul electronic oferă mărire de 0,8x, față de 0,75 pe X-T4.

Din fericire, spre diferență de alte camere din gama mid-range superioară, Fujifilm X-T5 păstrează suportul pentru carduri SD USH-II, mai accesibile decât CFExpress, care sunt acum „la modă” în zona superioară. Camera integrează în continuare un port USB-C și un port HDMI și funcționează cu aceleași baterii. Astfel, cei care au deja o cameră mai veche și câteva baterii, nu vor trebui să înlocuiască întregul kit.

Fujifilm X-T5 se lansează pe 17 noiembrie și pornește de la un preț de 1.699 dolari americani doar pentru body. Prețul ajunge la 2.099 dolari pentru kit format din cameră și un obiectiv de bază 18-55mm. Pentru o lentilă cu distanță focală mai mare pe zoom, 16-80mm, kit-ul atinge 2.199 dolari. Alături de X-T5, Fujifilm introduce și un nou obiectiv în portofoliul său APS-C: XF30mm f/2.8 macro, care focalizează la 1,2cm de elementul de sticlă frontal.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult