Încă două modele Fujifilm pot fi transformate în webcam. Aplicație pentru macOS, în iulie

23.06.2020
Încă două modele Fujifilm pot fi transformate în webcam. Aplicație pentru macOS, în iulie

Fujifilm a lansat, în mai, o aplicație care transformă unele modele de camere din portofoliul său în camere web. Inițial, X Webcam suporta nouă modele: GFX100, GFX 50S, GFX 50R, X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3 și X-T4.

Aplicația oferă acum suport și pentru camerele X-T200 și X-A7, după ce acestea au primit o actualizare firmware care le permite să fie conectate la PC via USB pentru a funcționa pe post de camere web.

Compania a anunțat și că în curând va lansa o versiune a X Webcam pentru sistemul de operare macOS. Unealta ar trebui să fie disponibilă la mijlocul lunii iunie, potrivit Fujifilm.

Alți producători de camere foto care au lansat aplicații similare sunt Canon și Panasonic.

Webcam-urile de calitate se găsesc greu și sunt scumpe

Aceste unelte sunt binevenite, deoarece cererea pentru camere web a crescut masiv în timpul pandemiei, iar modelele de la producătorii respectați, precum Logitech sau Razer, sunt greu de găsit și scumpe. Pe fondul cererii mari, prețul unui model de cameră Logitech a crescut, în aprilie, de la 40 de dolari la 250 de dolari, în doar trei săptămâni.

Potrivit NDP Group, în primele trei săptămâni din martie vânzările de camere web au crescut cu 179%, comparativ cu perioada similară din 2019, doar în SUA. Creșterea este impresionantă pentru un dispozitiv care înainte de pandemie era considerat de nișă și chiar pe cale de dispariție.

CITEȘTE ȘI:

Cum transformi un iPhone sau iPad într-un webcam wireless pe gratis

Cum transformi un smartphone cu Android în webcam pentru PC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult