GF1, cel mai mic DSLR de la Panasonic este cât o compactă

02.09.2009
GF1, cel mai mic DSLR de la Panasonic este cât o compactă

Panasonic GF1 este ultimul aparat de tip DSLR creat în jurul sistemului Micro Four Thirds promovat de Olympus şi Panasonic. El este răspunsul la Olympus E-P1 şi pentru a înţelege cât este de mic, dimensiunile sale sunt de 119x71x36 mm şi greutatea ajunge la 315 g. Senzorul de 12.1 MP cu care au fost lansate modelele G1 şi GH1 a ajuns şi în dotarea lui GF1. Una din diferenţele vizibile faţă de celelalte două modele Micro Four Thirds este lipsa ocularului electronic, în locul său găsindu-se patina de blitz şi un microfon. Acesta din urmă este util pentru înregitrarea video HD la rezoluţie 720p folosind codec-ul AVCHD Lite, facilitate pe care am întâlnit-o de curând.

Panasonic Lumix DMC-GF1

Body-ul are o grosime de doar 36 mm

Singurul aparat de pe piaţă cu care poate fi comparat Panasonic GF1 este Olympus E-P1. Noul DSLR compact a reuşit să rezolve trei din problemele semnalate la E-P1: are blitz încorporat, i se poate ataşa un ocular electronic opţional, iar sistemul de focalizare este mai rapid. Din nefericire, sunetul pentru înregistrările video este mono, iar stabilizarea imaginii se va face doar în obiectiv. Ecranul lui Panasonic GF1 are o diagonală de 3” şi o rezoluţie bună. Aparatul Micro Four Thirds va fi lansat cu un obiectiv pancake fix de 20 mm, dar cu o diafragmă excelentă de F/1.7. Cel de-al doilea obiectiv disponibil este Lumix G Vario de 14-45 mm cu F/3.5-5.6.

Vedere din spate, cu ocularul electronic ataşat

Panasonic GF1 cu blitzul încorporat

Pentru toate facilităţile oferite de GF1, cei de la Panasonic cer 900 $. Atât va costa în octombrie kit-ul cu unul din cele două obiective menţionate mai sus, însă fără ocularul electronic. Dacă sunteţi interesaţi de calitatea imaginii, cei de la Photographyblog.com au serie de imagini realizate la lansarea oficială din Germania.

Obiectivul Panasonic Lumix G 20mm/F1.7 ASPH

Obiectivul Panasonic Lumix G Vario 14-45 mm F/3.5-5.6

Urmărește Go4IT.ro pe Google News