Hasselblad H6D-400c: un aparat foto care captează imagini de 2,4 GB la 400 megapixeli [VIDEO]

18.01.2018

Camerele foto profesionale oferă senzori de până la 50 de megapixeli, acesatea fiind utile în special în advertising şi publishing, unde rezoluţia este importantă pentru păstrarea detaliilor necesare pentru un aspect îmbunătăţit al imaginilor din reclamele de dimensiuni mari sau în reviste. Hasselblad a fost întotdeauna un brand exclusivist, care a împins tehnologia foto la limtă, iar noul aparat H6D-400c nu se dezice de la această regulă, oferind pentru prima dată posibilitatea de captură la rezoluţia de 400 de megapixeli.

HD6-400c este urmaşul aparatului H5D, un aparat pe format mediu care putea să realizeze fotografii la 200 de megapixeli. Cu un senzor mai bun şi un software avansat, H6D-400c poate să ofere o rezoluţie mult mai mare, care scoate fotografii de 2,4 GB în format TIFF. Cei 23.200 x 17.400 pixeli nu pot fi salvaţi pe un card, întrucât este nevoie de o viteză de transfer mult mai mare decât este posibilă în acest moment, deci aparatul trebuie neapărat conectat la un computer prin cablu pentru funcţionare.

Senzorul foto nu are 400 de megapixeli „reali”, fotografiile fiind compuse din mai multe cadre individuale. Aparatul realizează patru fotografii de 100 de megapixeli, fiecare la distanţă de câte un pixel pe orizontală şi verticală, alături de alte două fotografii care sunt mişcate doar jumătate de pixel. Acestea şase sunt apoi combinate într-o singură fotografie. Desigur, realizarea unei fotografii la 400 megapixeli va necesita un subiect fix, mişcarea stricând complet rezultatul.

Cel mai probabil, aparatul Hasselblad H6D-400c va fi folosit foarte mult în studiouri sau pentru fotografie de peisaje. Cei care au nevoie de un aparat foto care să surprindă acţiunea rapidă au la dispoziţie alte modele, mult mai ieftine. Hasslelblad H6D-400c va fi disponibil în luna martie la un preţ de 47.955 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult