Imagine cu viitorul aparat Sony NEX-3N – ce ne pregăteşte seria mirrorless

11.02.2013
Imagine cu viitorul aparat Sony NEX-3N - ce ne pregăteşte seria mirrorless

Aparatele foto mirrorless sunt destul de compacte, însă obiectivul poate fi uneori foarte mare în comparaţie cu body-ul. Una dintre soluţiile alese de producători precum Panasonic a fost introducerea unor obiective compacte, cu zoom electronic. Ele seamănă destul de mult cu cele ale unor aparate foto compacte şi au avantaje şi dezavantaje. O imagine cu viitorul aparat Sony NEX-3N ne indică faptul că producătorul japonez va oferi în curând o soluţie similară.

O imagine cu viitorul aparat foto mirrorless Sony NEX-3N

Aparatele din gama NEX-3 se adresează începătorilor şi este uşor de înţeles de ce această funcţie se potriveşte aici. Cei mai mulţi sunt deja obişnuiţi să folosească inelul pentru zoom din jurul declanşatorului. Utilizatorii cu pretenţii vor prefera inelul de zoom mecanic şi s-ar putea să nu fie chiar atât deranjaţi de dimensiunile aparatului. Un obiectiv cu zoom intern, electronic este util la filmare şi poate avea un sistem eficient de stabilizare optică.

Pe de altă parte, un astfel de obiectiv este lent. Dacă vrei să ajungi dintr-un capăt într-altul al plajei focale trebuie să aştepţi 2-3 secunde. La un obiectiv mecanic, îţi ia mai puţin de o jumătate de secundă şi poţi fi foarte precis la încadrarea subiectului. Revenind la Sony NEX-3N, acesta se pare că va avea acelaşi senzor ca NEX-F3. Putem presupune că deasupra obiectivului se află un blitz integrat, iar ecranul este rabatabil. Zona de grip nu pare să fie foarte generoasă, însă tind să cred că unghiul din care a fost fotografiat aparatul nu este optim.

Pentru NEX-3N, Sony a pregătit un obiectiv 16-50 mm, cu care ne-am întâlnit deja la NEX-6, şi un obiectiv 18-200 mm, ambele de tip PZ. Acest indicativ ne spune că avem de-a face cu power zoom, adică mecanism electronic de control al distanţei focale. Zvonurile spune că Sony NEX-3N şi alţi noi membri ai familiei NEX vor fi anunţaţi oficial în luna aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News