Nikon anunţă D3400: Bluetooth şi filmări avansate pe un DSLR entry-level

17.08.2016
Nikon anunţă D3400: Bluetooth şi filmări avansate pe un DSLR entry-level

Nikon a dezvăluit noua sa cameră foto DSLR în format DX, dedicată fotografilor începători. Aceasta se numeşte D3400 şi aduce o serie de funcţii şi capabilităţi prezente până de curând pe camere foto mai scumpe, destinate utilizatorilor avansaţi şi entuziaştilor. Alături de fotografii la calitate superioară, noua cameră Nikon D3400 oferă şi noi capabilităţi video, foarte utile celor care doresc să înveţe mai multe şi despre filmarea cu un DSLR.

Modelul D3400 de la Nikon vine echipat cu un senzor de 24,2 MP în format DX (crop), cu un procesor de imagine EXPEED 4 şi un sistem de focalizare foarte rapid. Aparatul poate fotografia în condiţii de iluminare slabă folosind plaja de valori ISO de la 100 la 25.600, cu o treaptă mai sus faţă de modelul anterior. Pentru a veni în ajutorul începătorilor, aparatul dispune şi de un mod de fotografiere ghidat, care explică utilizatorilor funcţiile şi setările disponibile. La capitolul filmare, aparatul poate filma la 50 sau 60 de cadre pe secundă, putând astfel crea în post-producţie efecte de încetinire.

La capitolul funcţii speciale, D3400 vine cu un modul Bluetooth activ în permanenţă, care poate sincroniza aparatul foto cu un smartphone sau tabletă prin intermediul aplicaţiei SnapBridge. Această conexiune asigură copierea rapidă a fotografiilor de pe aparat pe dispozitivul inteligent, însă doar la o rezoluţie mică, perfectă pentru partajarea pe reţele de socializare. Filmele şi fotografiile la rezoluţii înalte nu pot fi transferate în acest fel, aparatul nefiind echipat şi cu Wi-Fi.

Nikon a lansat alături de D3400 şi două obiective super-tele. AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR şi AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR. Acestea oferă performanţă similară şi sunt orientate către utilizatorii care doresc să fotografieze subiecte aflate la depărtare, sau care doresc să realizeze fotografii din natură la nivel amator, diferenţele între ele fiind sistemul de stabilizare optică VR, disponibil doar pe unul dintre acestea. Modelul standard, fără VR cântăreşte 400g, în timp ce modelul superior cântăreşte 415g.

Nikon D3400, cât şi cele două obiective vor fi disponibile în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult