Nikon Coolpix S01 – o jucărie!

23.08.2012
Nikon Coolpix S01 - o jucărie!

Momentan, cel mai mic aparat foto cu aspect clasic din lume are o lungime de aproximativ 2 cm. Când spun cu aspect clasic, mă refer la faptul că are un obiectiv, un declanşator, o baterie internă şi un slot de memorie microSD. Nikon nu vrut să atenteze la vreun record mondial, dar a reuşit să construiască o compactă foarte mică şi foarte drăguţă. Coolpix S01 se pierde prin buzunar, având o lungime de 77 mm şi cântărind mai puţin de 100 g.

Nikon Coolpix S01 - o compactă foarte mică

Nikon Coolpix S01 are un aspect minimalist, cu o carcasă de plastic disponibilă în cinci culori. Obiectivul cu plajă focală de 29-87 mm oferă un zoom optic 3x şi are o diafragmă de F3,3-5,9. În spatele său se găseşte un senzor CCD foarte mic (1/2.9”) cu o rezoluţie de 10 MP. Valorile ISO variază între 80 şi 1600, iar focalizarea în modul Macro se face de la 5 cm.

Nikon Coolpix S01 - un ecran rezistiv de 2.5"

Dimensiunile compacte ale lui Nikon S01 vin cu câteva compromisuri. Acumulatorul este integrat, la fel ca memoria internă. Utilizatori vor fi nevoiţi să se mulţumească cu o cantitate de 8 GB, decentă în condiţiile date. Atât transferul imaginilor, cât şi încărcarea acumulatorului se fac prin intermediul unui cablu USB cu mufă specială. Pierderea lui face aparatul inutilizabil după o perioadă de timp. Ecranul de 2.5” cu o rezoluţie scăzută este sensibil la atingere, însă are un senzor de tip rezistiv. Butoanele fizice au fost înlocuite cu unele virtuale pe ecran.

Nikon Coolpix S01 - 77 mm lungime şi 96 g

Aparatul foto Nikon Coolpix S01 poate filma la rezoluţie 720p şi oferă o serie de filtre creative pentru imagine. Preţul aparatului va fi de aproximativ 180 $ peste ocean. Nikon Coolpix S01 va intra pe piaţă în luna septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News