Noile camere foto compacte de la Olympus

22.01.2008
Noile camere foto compacte de la Olympus

Olympus a anuţat astăzi lansarea a 9 camere foto compacte noi. Evindent, majoritatea modelelor diferă de seria anterioară doar prin numărul de megapixeli, ceea ce face mai uşoară trecerea lor în revistă.

Olympus SP-570 UZ

Olympus SP-570 UZ

Vom începe cu noul top de gamă din segmentul cu zoom mare, Olympus SP-570 UZ. Producătorul a optat pentru un aspect profesional, carcasa fiind de culoare neagră, iar suportul pentru mână fiind similar cu cel al unui aparat DSLR. Obiectivul permite un impresionant zoom optic 20x susţinut de un sistem dual de stabilizare a imaginii. Cei 10 MP au fost înghesuiţi pe un senzor de acealeaşi dimensiuni ca al modelului SP-560 UZ, fapt ce va influenţa negativ calitatea imaginii. Ecranul LCD a fost mărit la 2.7”, dar rezoluţia sa a rămas aceeaşi. Trebuie menţionată apariţia unui suport pentru blitz extern, compatibil cu modele specifice aparatelor DSLR. Olympus SP-570 UZ va fi disponibil în martie şi va costa aproximativ 800$.

Olympus mju1030 SW şi mju850 SW

Olympus mju1030 SW

Seria de camere SW de la Olympus se caracterizează prin rezistenţă la frig, şocuri şi apă, fiind printre puţinele aparate foto care pot fi folosite pentru fotografiere subacvatică fără accesorii adiţionale. Producătorul a împărţit seria în două subserii, cu grade diferite de rezistenţă factori externi. Modelul mju1030 SW este cel mai nou din subseria cea mai rezistentă, fiind capabil să suporte presiuni de până la 100 kg, 10 metri de presiune acvatică, căderi de la 2 m, şi temperaturi de -10 grade. Cu un ecran LCD HyperCrystal II de 2.7” vizibil din aproape orice unghi şi o carcasă metalică compactă, aparatul sigur va atrage privirile. Din punct de vedere al specificaţiilor fotografice, Olympus mju1030 SW dispune de un senzor de 10.1 MP şi un obiectiv intern cu zoom optic 3.6x.

Olympus mju850 SW

Olympus mju850 SW are carcasa construită în mare parte din plastic şi din acest motiv este disponibil în culorile argintiu, negru şi roz. Pentru fotografiile subacvatice va trebui să vă limitaţi doar la piscină, adâncimea maximă suportată de aparat fiind de 3 m. Senzorul dispune de 8 MP, iar obiectivul intern permite un zoom optic 3x. Ambele modele dispun de tehnologia de recunoaştere a feţelor în poză, de un sistem digital de stabilizare a imaginii şi vor fi disponibile din luna februarie.

Olympus Stylus mju840, mju1010 şi mju1020

Olympus Stylus mju840 Olympus Stylus mju1010 Olympus Stylus mju1020

Olympus Stylus mju840 reprezintă o combinaţie între un senzor de 8 MP şi un obiectiv cu zoom optic 5x într-o carcasă elegantă cu o grosime de 24 mm. Pentru fotografii amatori au fost incluse 20 de moduri de fotografiere. Modelele mju1010 şi mju1020 diferă doar prin ecranul LCD, primul fiind dotat cu prima versiune HyperCrystal, iar cel de-al doilea cu HyperCrystal II. În rest, dispun de un senzor cu 10 MP şi un sistem dual de stabilizare a imaginii. De remarcat este obiectivul care permite un zoom optix 7x, o valoare cu care doreşte să se impună pe piaţă în faţa modelelor concurente de la Canon sau Panasonic.

Olympus FE-310, FE-340 şi FE-350

Olympus FE-310 Olympus FE-340 Olympus FE-350

Această gamă de bază a producătorului Olympus se îmbogăţeşte cu 3 modele care au ca numitor comun senzorul optic cu 8 MP. Olympus FE-310 este cel mai voluminos dintre cele trei şi dispune de un obiectiv cu zoom optic 5x şi un ecran LCD cu diagonala de 2.5” adăpostite de o carcasă metalică. FE-340 a fost dotată cu acelaşi obiectiv, dar cu ecranul LCD este de 2.7”. Pe lângă acestea se adaugă un procesor de imagine mai nou, TruePic III şi o carcasă subţire de doar 22,6 mm. Olympus FE-350 dispune de un obiectiv wide cu zoom optic 4x şi un ecran foarte generos de 3”. Toate modelele noi din gama FE sunt dotate cu tehnologia de recunoaştere a feţelor din fotografie şi un sistem digital de stabilizare a imaginii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News