Canon lansează cel mai larg obiectiv de zoom pentru camerele full-frame

11.10.2023
Canon lansează cel mai larg obiectiv de zoom pentru camerele full-frame

Canon a dezvăluit cel mai larg obiectiv de zoom cu autofocus pentru camerele full-frame: Canon RF 10-20mm F4 L IS STM.

Cu o diagonală impresionantă de 130° în unghiul de vizualizare, obiectivul este unul rectilinear și aduce o mulțime de caracteristici noi.

Noul obiectiv poate fi considerat succesorul obiectivului Canon EF 11-24mm f/4L IS USM pentru camerele DSLR EOS. Cu toate acestea, datorită distanței mai scurte față de suportul pentru oglinzi RF, acesta oferă un unghi de vizualizare mai larg și stabilizare optică, fiind, totodată, mult mai mic.

Cu un diametru de 83,7 mm și o lungime de 112 mm, obiectivul măsoară cu 2 cm mai puțin în dimensiune decât predecesorul său, având și mai puțin de jumătate din greutate (570g).

Din punct de vedere optic, obiectivul include 3 elemente asferice din sticlă, dintre care unul este fabricat din sticlă cu dispersie ultra-redusă (UD), cu scopul de a oferi niveluri ridicate de claritate în toată imaginea. În plus, există 3 elemente UD și 1 element de sticlă super UD.

O serie de caracteristici suplimentare

În ciuda dimensiunilor compacte, Canon a introdus o serie de caracteristici suplimentare.

Stabilizarea optică integrată promite o reducere a tremurului de 5 trepte, care crește la 6 trepte atunci când este utilizat pe o cameră cu stabilizare în corp, cum ar fi EOS R3, R5, R6 sau R6 Mark II.

Obiectivul introduce, de asemenea, un nou sistem „Peripheral Control IS”, care ar trebui să ofere o mai bună stabilizare în colțurile cadrului.

Sistemul beneficiază de un senzor de poziție, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de celelalte modele STM de la Canon, nu trebuie să se reseteze la pornire, ceea ce ar trebui să se traducă printr-o reacție mai rapidă. Focalizarea manuală permanentă este, de asemenea, disponibilă.

În ceea ce privește designul, obiectivul 10-20mm f/4 se potrivește cu celelalte obiective RF de înaltă calitate ale Canon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult