Panasonic Lumix 3D1 – o compactă 3D de buzunar

07.11.2011
Panasonic Lumix 3D1 – o compactă 3D de buzunar

Panasonic Lumix 3D1 este o cameră foto compactă, creată pentru amatorii de poze şi filme 3D.

Panasonic Lumix DMC-3D1

Lumix DMC-3D1 foloseşte două obiective independente, fiecare din ele echipat cu senzor de 12 MP şi capabil să atingă zoom optic 4X. Procesul de captură este asigurat de motorul Venus Engine, un procesor de imagine foarte performant, bazat pe un design quad-CPU.

În afară de poze 3D cu rezoluţie 8 MP, micul dispozitiv oferă suport şi pentru secvenţe video 3D, filmate la rezoluţie 1920 x 1080 pixeli, cu 60 de cadre pe secundă şi format interţesut.

În mod 2D, avem la dispoziţie acelaşi mod de filmare Full HD, iar pozele le putem obţine la rezoluţia maximă de 12 MP, folosind doar unul din senzorii de imagine.

Panasonic Lumix DMC-3D1

Comutarea între modurile de captură 2D şi 3D este realizată cu ajutorul unui buton dedicat, prezent pe spatele carcasei. Tot aici avem şi ecranul de 3.5 inch, folosit pentru încadrarea imaginii şi vizionarea colecţiei de înregistrări.

Opţiunile de captură includ suport pentru poze în rafală cu 4 cadre pe secundă, sau chiar 8 cadre pe secundă dacă renunţăm la funcţia autofocus. Secvenţele video sunt obţinute cu sunet stereo şi pot fi salvate în format AVCHD sau MP4.

Exceptând facilităţile 3D, Lumix DMC-3D1 este o cameră point-and-shoot obişnuită, adresată utilizatorilor ocazionali, care nu vor să piardă prea mult timp ajustând opţiunile de configurare.

Panasonic Lumix DMC-3D1

Pentru privilegiul de a filma şi obţine poze 3D stereoscopice cu Panasonic Lumix 3D1 mai avem timp timp să punem bănuţi de-o parte până în luna decembrie, când va trebui să scoatem din puşculiţă nu mai puţin de 500 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News