Panasonic Lumix DMC-FX90 – Wi-Fi şi touchscreen în format compact

26.08.2011
Panasonic Lumix DMC-FX90 – Wi-Fi şi touchscreen în format compact

Panasonic Lumix DMC-FX90 este o cameră foto compactă, prevăzută cu modul Wi-Fi şi ecran touchsreen.

Panasonic Lumix DMC-FX90

Aşa cum ne-am aştepta de la o cameră foto de buzunar, FX90 dispune de un obiectiv retractabil cu zoom 5X şi apertură F2.5, respectiv senzor de imagine cu rezoluţie 12MP. Nimic impresionant până aici.

Aruncând o privire mai atentă asupra specificaţiilor, observăm însă că în afară de poze FX90 permite şi captură video la rezoluţie 1080p, cu 60 de cadre pe secundă. Fişierele comprimate AVCHD şi colecţia de poze pot fi transferate către PC prin conexiune wireless, eliminând astfel definitiv cablurile de date incomode.

Panasonic Lumix DMC-FX90

Panasonic Lumix DMC-FX90 poate folosi conexiunea Wi-Fi şi pentru acces direct la internet, oferind posibilitatea de a încărca poze şi filmuleţe în contul de pe Facebook, Flickr, Picassa sau YouTube. Panasonic a creat şi o aplicaţie gratuită, compatibilă cu dispozitive Android şi iOS, prin care putem transfera colecţia de poze şi filmuleţe direct în memoria telefonului mobil sau tableta.

Ecranul cu diagonala de 3 inch ocupă aproape tot spatele carcasei, servind deopotrivă pentru încadrarea imaginii şi interfaţă pentru accesarea funcţiilor camerei. Singurul buton rămas lângă ecran este cel pentru activarea conexiunii Wi-Fi, iar deasupra mai găsim butoane dedicate pentru poze şi captură video.

Panasonic Lumix DMC-FX90 nu a primit încă o dată de lansare oficială sau preţ de achiziţie, însă unele zvonuri dau ca sigură pentru marea lansare data de 5 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News