Panasonic Lumix TZ6 şi TZ7 – zoom mai mare în acelaşi pachet compact

28.01.2009
Panasonic Lumix TZ6 şi TZ7 – zoom mai mare în acelaşi pachet compact

Prin modelul Lumix TZ5, Panasonic s-a adresat acelui public care apreciază un zoom optic mare, însă nu vrea să care un aparat de aproape o jumătate de kilogram. Designul compact a fost unul din avantajele camerei cu 9 MP şi lentile Leica ce permiteau un factor de mărire de 10x. Zilele acestea, producătorul japonez a anunţat două modele care să vin să calce pe urmele lui TZ5, denumite în mod evident Lumix TZ6 şi TZ7. Ambele fac un pas important înainte şi măresc zoom-ul optic la 12x.

Panasonic Lumix TZ6 (sau FS1, peste ocean)

Panasonic Lumix TZ7 cu zoom optic 12x

Efectul numărului foarte mare de MP pe un senzor mic l-am menţionat de multe ori şi nu-l vom mai discuta aici. Vom spune doar că Panasonic n-a rezistat tentaţiei şi alături de upgrade-ul la lentile a pus un senzor de 10 MP în TZ6 şi unul de 12 MP în TZ7. Pentru acesta din urmă ar exista o explicaţie legată de facilitatea sa de înregistrare video. Ca şi rezistentul Lumix FT1, TZ7 poate captura clipuri la rezoluţie 720p cu sunet stereo şi comprimate cu codec-ul AVCHD. Ele vor putea fi vizionate direct pe ecranul de 3” al camerei, dar şi pe televizoarele Panasonic VIERA cu cititor de carduri.

Panasonic Lumix TZ7 - ecranul de 3

Lumix TZ6 va fi dotat cu un ecran de 2.7” iar informaţiile venite de la senzor vor fi preluate de procesorul de imagine Venus Engine IV. Ambele camere vin cu modul Intelligent Auto (iA) care determină automat cele mai bune setări pentru orice scenariu de fotografiere. Cei interesaţi de cele două aparate vor trebui să aştepte până în luna aprilie. Preţurile estimative pentru Panasonic Lumix TZ6 şi TZ7 sunt de 300 € şi respectiv 400 €.

Panasonic Lumix TZ7 - inregistreaza clipuri cu sunet stereo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News