Panasonic TZ30 – cea mai subţire compactă cu zoom optic 20x

31.01.2012
Panasonic TZ30 - cea mai subţire compactă cu zoom optic 20x

Seria Lumix TZ de la Panasonic este recunoscută pentru faptul că oferă aparate compacte cu un zoom optic mare. Anul acesta, ei vin cu un aparat de excepţie, modelul Panasonic TZ30. Un zoom optic 20x era până acum disponibil doar cu un aparat de tip bridge. Producătorul asiatic oferă această performanţă într-o carcasă de doar 28 mm grosime. Obiectivul, cu o plajă focală echivalentă de 24-480 mm, dispune de sistemul de stabilizare a imaginii Power O.I.S..

Panasonic Lumix TZ30

Aparatul Panasonic TZ30 are o listă lungă de specificaţii de top. Ecranul de 3” cu o rezoluţie bună este sensibil la atingere. Cu ajutorul lui pot fi controlate zoom-ul optic, zona de focus şi chiar declanşatorul. Senzorul CMOS de 1/2.3” are o rezoluţie efectivă de 14.1 MP şi este ajutat de procesorul Venus Engine. Panasonic se laudă că senzorul va oferi o calitate mai bună a imaginii decât predecesorul său, însă noi avem îndoieli legate de acest fapt. Valorile ISO pot varia între 100 şi 3.200.

Panasonic TZ30 - ecran sensibil la atingere

Filmarea full HD cu 60 fps nu putea să lipsească, pe latura superioară a aparatului fiind dispuse două microfoane pentru sunet stereo. Panasonic Lumix TZ30 dispune de un modul GPS pentru a înregistra locaţia unde au fost realizate pozele şi clipurile video. Aparatul va fi disponibil în mai multe culori în luna martie, la preţul de 350 $.

Panasonic TZ30 - carcasa are doar 28 mm grosime

Urmărește Go4IT.ro pe Google News