Podo, camera foto care a fost denumită „ucigaşul de selfie stick-uri”

13.05.2016
Podo, camera foto care a fost denumită „ucigaşul de selfie stick-uri”
Din 2013, când a fost declarat cuvântul anului, până în prezent selfie-ul a evoluat rapid şi a schimbat radical modul în care împărtăşim fotografiile din vacanţă sau din viaţa de zi cu zi. În faţa unui monument istoric sau la o cină cu prietenii apare şi nelipsita fotografie care atestă prezenţa fotografului. 
 
Citeşte şi: O invenţie inevitabilă: selfie stick-ul zburător
 
Selfie stick-urile au fost interzise în parcuri de distracţie şi muzee, iar tinerii se simt din ce in ce mai incomozi când le folosesc pe stradă. În acest context, Podo poate fi alternativa potrivită pentru realizarea fotografiilor de acest fel. 
 
 
Podo este o cameră portabilă cu senzor de 8 MP care poate fi controlată de la distantă. Dispozitivul a fost creat de trei studenţi ai Universităţii din California, care îl descriu ca fiind „ucigaşul de selfie-stick-uri”.
 
 
Camera Podo este „hands-free” şi se lipeşte pe perete sau orice altă suprafaţă similară. 
 
Odată poziţionată, camera se conectează la telefon via Bluetooth şi este controlată prin intermediul unei aplicaţii. Aplicaţia redă în timp real imaginile de la dispozitivul Podo. Pentru reutilizare este suficientă umezirea suprafeţei din spatele camerei. 
 
Preţul unui astfel de dispozitiv este de 99 de dolari. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult