Polaroid lansează o cameră instantanee manuală de 600 dolari

11.09.2023
Polaroid lansează o cameră instantanee manuală de 600 dolari

Polaroid I-2 este prima cameră instant echipată de Polaroid cu reglaje manuale încorporate și ”cel mai clar obiectiv” de până acum.

Polaroid a lansat prima sa cameră pentru poze instant prevăzută cu reglaje manuale pentru focalizare și expunere. Descrisă drept ”camera de vârf pentru stăpânirea fotografiei instantanee”, Polaroid I-2 vine cu un preț mai degrabă exorbitant pentru un dispozitiv din categoria aparatelor foto analogice, de 600 dolari.

Producătorul a lucrat în parteneriat cu ingineri japonezi pentru dezvoltarea unui sistem optic cu trei lentile pentru fotografii super clare. Optica în cauză este realizată din policarbonat și acril de calitate optică și chiar are un strat antireflex. Distanța focală este fixată la 98 mm și are o deschidere maximă de f/8. De asemenea, aparatul este prevăzut cu un adaptor pentru filtru de 49 mm, permițând atașarea filtrelor creative (disponibilr la un cost suplimentar).

O altă noutate este sistemul de focalizare automată continuă, care utilizează tehnologie LiDAR (detecție și distanță a luminii) pentru o distanță de focalizare mai mare și ar trebui să fie mai fiabilă și în medii cu lumină ridicată sau slabă.

Însă comenzile manuale reprezintă principala atracție pentru Polaroid I-2. Utilizatorii vor putea seta manual diafragma între valori de f/8-64, vor putea seta viteza obturatorului, vor putea realiza expuneri duble și vor putea alege între șase moduri de fotografiere diferite. Totodată, există și un vizor cu afișaj integrat, arătând setările de expunere, cum ar fi diafragma și viteza obturatorului.

I-2 este compatibil cu sortimentele uzuale de pelicule Polaroid i-Type, 600 și SX-70, la dimensiune 3,1 x 3 inch (zona foto) sau 4,2 x 3,4 inch (total zonă).

Polaroid I-2 folosește o baterie internă reîncărcabilă Li-Ion, oferind autonomie de 120 poze.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult