Polaroid lansează un aparat foto care imprimă fotografii direct pe hârtie

22.09.2016
Polaroid lansează un aparat foto care imprimă fotografii direct pe hârtie

Foarte populare în anii ”90, aparatele foto instant care ofereau în doar câteva secunde poze imprimate pe hârtie specială au un urmaş high-tech, care însă oferă poze la fel de mediocre.

Disponibilă deja la precomandă, Polaroid SnapTouch combină avantajele unei camere foto digitale cu tehnologia Polaroid ZINK (Zero Ink). La fel ca în trecut, pozele sunt generate fără cerneală folosind un suport special. În cazul de faţă, filmul auto-developant este înlocuit cu un tip de hârtie care permite imprimarea de imagini color dintr-o singură trecere, folosind pigmenţi sensibili la căldura generată de lumina laser.

Folosită de ceva timp, tehnologia ZINK nu impresionează prin calitate, iar pozele cu diagonală 8.9 cm obţinute cu noua Polaroid SnapTouch cu siguranţă nu vor fi o excepţie de la regulă. Producătorul mizează însă pe comoditatea şi entuziasmul cumpărătorilor dornici să obţină poze instant, oferind noul aparat foto la preţul de 180 dolari. Desigur, la costul iniţial de achiziţie se adaugă şi rezervele de hârtie ZINK termosensibilă –  aproximativ 25 dolari pentru un set de 50 bucăţi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult