Polaroid pregăteşte un mirrorless cu Android?

20.12.2012
Polaroid pregăteşte un mirrorless cu Android?

Aşa se pare, dacă luăm drept reală imaginea de mai jos. Pentru un producător pierdut în era digitală, revenirea pe piaţă cu un produs unic este o soluţie destul de bună. Desigur, aparatele foto mirrorless nu mai sunt de mult o noutate, iar sistemul de operare Android s-a împrietenit de curând cu aparatele foto compacte. Polaroid IM1836 pare să fie un mirrorless ce rulează o versiune a sistemului de operare mobil de la Google. Cel puţin aceasta indică butonul de lângă obiectivul de 10-30 mm. În plus, dacă vă uitaţi mai bine la aparat şi apoi vă îndreptaţi atenţia spre Nikon 1 J2, veţi observa prea multe similarităţi.

Acesta ar putea fi primul aparat foto mirrorless cu Android

Plecând de la premiza că aparatul foto de mai sus este de tip mirrorless, atunci ne aşteptăm ca senzorul să fie tot de 1”, adică mai mic decât cel folosit de seria NEX de la Sony, spre exemplu. El oferă o rezoluţie 18 MP şi deja ne punem problema zgomotului de imagine. Pe lista de specificaţii regăsim un ecran tactil de 3.5”, o ieşire video HDMI, un modul WiFi şi un blitz integrat. Polaroid a mai avut la începutul anului o tentativă de combinare a unui smartphone cu un aparat foto.

Ceea ce cunoaştem la ora actuală ca fiind Polaroid este de fapt o companie nouă, care a cumpărat dreptul de-a folosi acest nume. Vechea companie a intrat în faliment în 2001 şi a vândut toate activele, inclusiv denumirea. Noua companie a avut la rândul ei probleme, oprind producţia cartuşelor pentru aparatele foto cu poze la minut. Acest nou aparat, ce pare să fie o versiune a celui creat de Nikon, ar putea să aducă un suflu nou. Oricum ar fi, primul mirrorless cu Android de pe piaţă nu va fi trecut cu vederea. Aşteptăm mai multe detalii în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News