Samsung a anunţat ISOCELL, o nouă tehnologie pentru fabricarea senzorilor foto pentru telefoane

Samsung a anunţat ISOCELL, o nouă tehnologie pentru fabricarea senzorilor foto pentru telefoane

După ce goana după megapixeli doar de dragul cifrelor şi-a cam pierdut avântul şi energia, producătorii de senzori şi telefoane mobile au început să se preocupe mai mult de calitatea imaginilor capturate. În timp ce unele companii precum HTC sau Apple au optat pentru senzori BSI cu pixeli cu dimensiuni mai mari, Samsung încearcă ceva nou şi anunţă o nouă tehnologie de fabricaţie pentru senzori numită ISOCELL.

Conform comunicatului de presă Samsung, noii senzori ISOCELL sunt meniţi să compenseze pierderea de calitate care apare odată cu micşorarea dimensiunii senzorilor sau cu creşterea rezoluţiei acestora. Senzorii cu retroiluminare (BSI) oferă o captură mai bună a fotonilor decât împachetările standard FSI, însă acest avantaj se pierde în momentul în care pixelii senzorilor devin prea mici.

Samsung nu a oferit prea multe explicaţii despre tehnologia din spatele ISOCELL, afirmând doar că aceasta permite separarea mai bună a pixelilor şi a micro-lentilelor acestora, ceea ce reduce semnalul parazitar capturat de pixelii adiacenţi cu 30 de procente şi promite un salt al dinamicii în aceeaşi măsură.

Prin eliminarea acestor interferenţe, Samsung poate reduce zgomotul de luminanţa sau crominanţă, algoritmii de post-procesare folosiţi pentru înlăturarea acestuia putând fi şi ei mai puţin distructivi, ceea ce permite păstrarea mai bună a detaliilor. Metoda pare a fi considerată atât de bună de către Samsung încât compania marşează pe reducerea dimensiunii senzorilor, în timp ce concurenţa foloseşte senzori BSI cu pixeli de dimensiuni mai mari.

Primul model de senzor fabricat cu ajutorul acestei tehnologii este un model cu rezoluţie de 8 MP şi pixeli de 1,12 micrometri, acesta urmând să intre în producţia de masă începând cu ultimul trimestru al acestui an. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News