Samsung anunță ISOCELL GN1, un nou senzor foto pentru smartphone ce promite poze la calitate profesională

29.06.2020
Samsung anunță ISOCELL GN1, un nou senzor foto pentru smartphone ce promite poze la calitate profesională

Deși oferă o rezoluție de „numai” 50MP, ISOCELL GN1 este mai interesant decât alți senzori foto de generație recentă, Samsung combinând două tehnologii cheie pentru obținerea unor poze de și mai bună calitate.

Samsung ISOCELL GN1 folosește pixeli cu dimensiunea de 1.2μm într-o configurație care permite folosirea tehnologiei Tetracell pentru creșterea sensibilității în condiții de lumină slabă, respectiv tehnologia Dual Pixel pentru accelerarea sistemului de autofocus.

Potrivit Samsung, folosirea tehnologiei Dual Pixel împreună cu algoritmi specializați permite obținerea unei clarități a imaginii comparabile unei camere foto cu rezoluție de 100MP.

ISOCELL GN1 promite imagini de înaltă calitate, păstrând detaliile și acuratețea culorilor

În timp ce majoritatea senzorilor de înaltă rezoluție folosesc pixeli mai mici de 0,8 μm, configurația cu pixeli de 1,2μm folosită de senzorul GN1 îmbunătățește sensibilitatea la lumină, acest avantaj urmând să-și facă simțită prezența mai ales la pozele obținute pe timp de noapte.

Senzorul dispune, de asemenea, de ISOCELL Plus, o tehnologie care izolează pixelii individuali folosind o barieră fizică, crescând fidelitatea culorilor reproduse și sensibilitatea la lumină. Fiecare pixel de pe GN1 include două fotodiode care primesc raze de lumină din părțile laterale ale fiecărei microlentilă aplicată la partea de sus a fiecărui pixel.

Poze HDR folosind o singură expunere multiplă

Cu rezoluție efectivă de 8160 pixeli pe 6144 pixeli, senzorul ISOCELL GN1 folosește o implementare diferită a tehnologiei HDR. Practic, în loc să obțină mai multe imagini în succesiune rapidă care apoi să fie contopite în poza finală, senzorul grupează câte patru pixeli adiacenți și folosește timpi de expunere diferiți pentru fiecare pixel din grup. Efectul este obținerea unei singure imagini care combină patru nivele de sensibilitate: două expuneri medii, o expunere lungă și una scurtă. Rezultatul este o imagine HDR care redă perfect zonele umbrite, medii și iluminate puternic, fără riscul introduceri artefactelor vizuale cauzate de obiecte care se mișcă rapid în cadru.

ISO nativ + interval ISO scăzut

Pe lângă ISO-ul nativ, găsit și la senzorii tradiționali, GN1 are specificat și un interval ISO scăzut, asistând captarea mai bună a detaliilor în medii puternic iluminate. De exemplu, dacă ești la plajă și încerci să obții un portret într-o zi însorită, ISO-ul nativ scăzut va gestiona secțiunile luminoase ale imaginii, evitând pierderea detaliilor în zonele puternic iluminate de soare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video