Samsung NX300M va fi primul mirrorless ce va rula Tizen

11.11.2013
Samsung NX300M va fi primul mirrorless ce va rula Tizen

Samsung este cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, iar cele mai multe terminale vândute rulează sistemul de operare semnat de Google. Iniţial, Samsung a vrut să aibă o oarecare independenţă şi a promovat în paralel Bada OS. Acesta nu a avut succes şi producătorul coreean a renunţat la el. După ceva timp a apărut Tizen, un sistem de operare bazat pe kernelul Linux şi dezvoltat de Intel împreună cu Samsung. El integrează anumite facilităţi şi elemente de design de la MeeGo şi Bada OS. Tizen ar trebui să fie introdus în curând pe piaţa telefoanelor mobile, însă acum aflăm că el va ajunge şi pe alte platforme.

Samsung NX300 - un mirrorless elegant

Samsung NX300 este un aparat foto mirrorless cu un design retro, lansat la începutul anului. El ne-a lăsat o impresie bună atunci când l-am testat în primăvară. Samsung va lansa la începutul lui 2014 o versiunea a sa, denumită NX300M, ce va rula sistemul de operare Tizen. Aparatul va sta pe rafturi alături de Galaxy NX, mirrorless-ul cu Android lansat în această vară. Din primele informaţii rezultă faptul că aparatul nu va fi modificat semnificativ. Nu ştim sigur dacă butoanele de lângă ecran vor dispărea sau nu. Samsung promite un timp mai scurt de încărcare pentru sistemul de operare şi fotografiere în rafală cu 9 fps.

Samsung Galaxy NX - aparatul foto mirrorless ce rulează Android

Este foarte posibil ca viitorul NX300M să ruleze versiunea 2.2 a sistemului de operare Tizen. Aceasta va fi implementată şi în primele smartphone-uri comerciale, aşteptate în prima jumătate a lui 2014. Târgul CES 2014 ar putea locul unde să aflăm mai multe detalii despre aparatul foto inteligent de la Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News