Sony A9 III anunțată ca fiind cea mai rapidă cameră mirrorless până în prezent

19.10.2023
Sony A9 III anunțată ca fiind cea mai rapidă cameră mirrorless până în prezent

Sony A9 III, dispozitiv ce conform informațiilor furnizate de Sony Alpha Rumors va fi lansat luna viitoare, ar putea putea oferi cea mai rapidă camera mirorrless de pe piață.

Seria A9 a revoluționat tehnologia cu introducerea senzorului ‘stacked’, tehnologie observată și în alte modele precum Sony A1, Nikon Z9 și Z8 și Fujifilm X-H2S. Prin urmare, se preconizează ca A9 III să ofere, de asemenea, performanțe de top.

Se așteaptă ca viteza de fotografiere continuă a A9 III să fie la fel sau chiar mai bună decât cea a modelului de top Sony A1, cu o detecție automată a subiectului, propulsată de AI, și toate acestea la un preț mai accesibil. Se pare că A9 III va beneficia de un senzor full-frame complet nou, de 44MP, cu o viteză maximă de declanșare de 26fps, cu autoexpunere și autofocus permanente.

Un salt de la 24MP la 44MP!

Saltul la un senzor de 44MP ar reprezenta o evoluție semnificativă față de senzorul de 24MP de pe A9 II, apropiindu-se de rezoluția de 50MP a modelului Sony A1. Tehnologia senzorului stacked accelerează viteza de citire și reduce efectul negativ al obturatorului electronic, oferind o performanță mult mai bună.

Performanța în ceea ce privește videografia este, de asemenea, pe punctul de a cunoaște o îmbunătățire majoră. A9 III ar putea suporta înregistrare video 8K/60p și 4K 120p, comparabilă cu modelele Nikon Z8 și Z9 sau chiar Sony A1. Dacă zvonurile se confirmă, A9 III ar putea oferi caracteristici similare cu A1, dar la un preț mai redus.

Un alt aspect interesant este legat de întrebarea dacă Sony va integra un mâner vertical în designul camerei A9 III, similar cu modelul Z9. Este posibil ca A9 III să aibă un corp asemănător cu predecesorul său, oferind opțional un grip pentru baterie, care ar mări autonomia acesteia. Aceasta ar putea avea și o baterie de capacitate mai mare, diferențiind-o astfel de modelul A1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult