Sony Cyber-shot TF1 – primul aparat foto rezistent al producătorului japonez

08.01.2013
Sony Cyber-shot TF1 - primul aparat foto rezistent al producătorului japonez

Aparatele foto compacte rezistente la apă nu lipsesc din oferta Sony, însă producătorul a fost nevoit să aduc un competitor şi pentru segmentul aparatelor rezistente. Fără să iasă din reţeta clasică, Sony Cyber-shot TF1 este mai repede o compactă elegantă. Nu vedem suruburi sau părţi din cauciuc integrate în carcasă. Ca majoritatea aparatelor de acest fel, el rezistă la 10 m sub apă, la căderi de la 1,5 m şi la temperaturi de -10 grade Celsius.

Sony Cyber-shot TF1 - buf, dar încă funcţionează

Un obiectiv intern oferă zoom optic 4x, iar senzorul de 16,1 MP este mic. Pe spatele aparatului găsim un ecran de 2.7” cu o rezoluţie bună şi o combinaţie acceptabilă de butoane pentru control. Fiind primul model din serie, filmarea a fost limitată la rezoluţie 1280×720 pixeli în format motion JPEG. Filmarea full HD, cu compresie AVCHD va fi probabil unul din punctele de diferenţiere pentru un model mai scump.

Sony TF1 - un intrus în acvariu

Sony Cyber-shot TF1 se înscrie într-un alt trend al pieţei actuale de aparate foto. Stocarea imaginilor se face pe un card microSD, slot-ul fiind compatibil şi cu carduri MS Micro M2. Sony Cyber-shot TF1 va intra pe piaţă în luna februarie, la preţ destul de atractiv, de 200 $.

Sony Cyber-shot TF1 - butoane clasice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News