Sony HX99 încearcă să reaprindă interesul pentru aparate foto de buzunar, oferind zoom optic 30X şi funcţie de filmare 4K

Autor: Aurelian Mihai 17.10.2018
Sony HX99 încearcă să reaprindă interesul pentru aparate foto de buzunar, oferind zoom optic 30X şi funcţie de filmare 4K

Cu preţ de 450 dolari, Sony HX99 pare un compromis interesant între un smartphone high-end şi  un aparat mirrorless mult mai voluminos. Compactă de buzunar, noua cameră foto este lăudată cu abilităţi excelente pentru captură imagine şi zoom optic mult peste posibilităţile oricărui smartphone.

Sony HX66 reuşeşte să pună un obiectiv cu distanţă focală echivalentă 24-700mm şi un vizor OLED retractabil în formatul ultra-compact. Ansamblul optic cu deschidere f/3.5-6.4 deserveşte un senzor cu rezoluţie 18:2MP, capabil să obţină imagini folosind sensibilitate ISO6400. Focalizarea imaginii este asigurată cu un sistem Eye AF împrumutat de la gama de aparate profesionale Sony Alpha, având un timp de reacţie de 0.09 secunde.

Lista dotărilor este completată cu un ecran AMOLED de 4” de tip flip-up, pentru încadrarea imaginilor şi navigarea sistemului de meniuri, funcţie de captură RAW şi filmare UHD 4K.

Recomandată prin versatilitatea greu de egalat la gama compactă, Sony HX99 pare o soluţie competentă pentru pozele de vacanţă, ideală celor care doresc să evite pe cât posibil bagajele voluminoase.

 

Tags: