Sony lansează RX10 IV, camera foto cu cel mai rapid autofocus din lume

Sony lansează RX10 IV, camera foto cu cel mai rapid autofocus din lume

Sony RX10 IV promite cel mai rapid autofocus din lume, de 0.03 secunde, şi o capacitate de fotografiere continuă de până la 24 de cadre pe secundă, cu urmărire AF/AE şi o limită buffer de până la 249 de imagini. Noul produs foloseşte senzorul de imagine Exmor RS CMOS 1.0-type de 20.1 MP , cu chip DRAM, ajutat cu un procesor de imagine BIONZ X şi front-end LSI.

Sony RX10 IV – principalele caracteristici:

  • Cel mai rapid autofocus din lume , de 0.03 secunde , cu capacitate de fotografiere continuă de până la 24 cadre pe secundă  şi urmărire completă AF/AE
  • 315 puncte focale AF cu detecţie de fază, care acoperă aproximativ 65% din cadru
  • Obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T 24-600mm  F2.4-F4 cu diafragmă luminoasă şi zoom mare.
  • Filmare 4K  cu citire completă a pixelilor, fără efect de combinarea  a pixelilor

În premieră pentru gama de camere foto RX10 de la Sony, noul model RX10 IV este dotat cu un sistem Fast Hybrid AF care valorifică avantajele oferite de cele 315 puncte de AF cu detecţia fazei, care acoperă aproximativ 65% din cadrul senzorului şi de punctele de AF cu detecţia contrastului, permiţându-le astfel utilizatorilor să fixeze focalizarea în doar 0.03 secunde.

O altă premieră pentru gama Cyber-shot constă în dotarea modelului RX10 IV cu tehnologia High-density Tracking AF. Această tehnologie a fost disponibilă anterior doar în câteva camere cu obiective interschimbabile de la Sony şi concentrează puncte AF în jurul unui subiect, pentru a îmbunătăţi urmărirea şi precizia focalizării.

Alte îmbunătăţiri AF includ o versiune îmbunătăţită a funcţiilor Eye AF, Touch Focus şi Focus Range Limiter.  Setarea AF-ON poate fi configurată, ca de altfel şi alte moduri AF, inclusiv AF-S, AF-C şi AF-A, care pot fi ajustate uşor, pe baza preferinţelor utilizatorilor şi în funcţie de situaţiile de fotografiere. 

RX10 IV dispune de un obturator anti-distorsiune (cu viteze de până la 1/32000 secunde), care minimizează efectul de „rolling shutter”, întâlnit frecvent în situaţiile în care subiecţii se mişcă rapid şi poate fotografia silenţios în toate modurile, inclusiv în cel de fotografiere continuă la viteză mare, când este activat declanşatorul electronic. De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie şi un mod de declanşare mecanică.

Obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T* 24-600mm F2.4-F4

Camera RX10 IV din gama Cyber-shot este dotată cu un obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T* de 24-600mm, cu o deschidere maximă a diafragmei de F2.4-F4.0.

Obiectivul este echipat cu un stabilizator optic de imagine integrat  SteadyShot, care ajută la reducerea tremurului camerei atunci când este ţinută în mână. Atunci când funcţia este activată, reprezintă echivalentul a 4,5 trepte de stabilizare optică.

În plus, obiectivul suportă o distanţă minimă de focalizare de 72 cm şi factor de magnificare de maxim 0.49x, la o extensie maximă de 600mm.

Înregistrare video profesională

Noua cameră foto RX10 IV din gama Cyber-shot RX permite înregistrarea video la o calitate 4K (QFHD 3840 x 2160), sistemul Fast Hybrid AF realizând o viteză de focalizare de aproximativ două ori mai mare decât  modelul RX10 III. 

Camera utilizează codecul XAVC S , înregistrând conţinut video la viteze de până la 100 Mbps, în funcţie de modul de filmare. Utilizatorii pot opta pentru înregistrare fie la 24p sau 30p în modul 4K (100 Mbps), fie la o rată de cadre de până la 120p în modul Full HD. 

RX10 IV dispune şi de funcţii video profesionale, inclusiv Picture Profile, S-Log3/S-Gamut3, Gamma Display Assist, Proxy recording, Time Code / User Bit etc., dar şi o intrare pentru microfon extern şi o ieşire pentru căşti.

De asemenea, este disponibilă şi înregistrarea video super slow motion , cu o durată extinsă de aproximativ 4 secunde (în modul quality priority) şi 7 secunde (în modul shoot time priority). Această funcţionalitate unică oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege între ratele de cadre – 1000fps, 500fps şi 250fps – şi formatele de redare – 50p, 25p şi 24p .

Camera RX10 IV este rezistentă la praf şi umezeală  şi este compatibilă cu tehnologii Wi-Fi, NFC şi Bluetooth. Disponibilitatea acestui model în magazine va fi asigurată începând cu luna octombrie, la un preţ de aproximativ 2.000 de euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult