Canon a anunţat camera ME-20F-SH cu valori ISO de până la 4.000.000

30.07.2015
Canon a anunţat camera ME-20F-SH cu valori ISO de până la 4.000.000

Canon a dezvăluit o nouă cameră video, dedicată celor care vor să surprindă în special cadre nocturne. Aceasta poartă numele de ME-20F-SH şi vine cu capabilităţi cu mult peste ceea ce este disponibil deja pe piaţă. Desigur, vorbim despre un produs dedicat exclusiv profesioniştilor, care cu siguranţă va fi folosit în principal pentru realizarea de filme şi documentare în viitorul apropiat.

ME-20F-SH foloseşte montura clasica montură EF, ceea ce îi asigură compatibilitate cu întreaga ofertă de obiective compatibile cu aparatele foto DSLR din seria EOS. Acesta dispune de un senzor CMOS full-frame în format 35 mm, care poate atinge valori ISO de până la 4.000.000. Această valoare este cu mult peste ceea ce este disponibil pe piaţă în acest moment în oricare alt produs asemănător, putând filma şi în condiţii de beznă aproape totală, unde există mai puţin de 0,0005 lx. Din păcate, capabilităţile în lumină scăzută limitează rezoluţia materialelor înregistrate.

Senzorul din ME-20F-SH foloseşte pixeli de 19 nm, de 5,5 ori mai mari decât cei disponibili în camerele DSLR de pe piaţă. Numărul scăzut de pixeli de pe suprafaţa senzorului scade astfel rezoluţia filmărilor, fişierele video rezultate fiind înregistrate în Full HD (1920 x 1080 pixeli).

Corpul camerei este foarte simplist, oferind videografilor posibilitatea de a ataşa accesoriile potrivite fiecărei situaţii. Există conectori pentru microfoane, display-uri externe, dispozitive de captură şi dispozitive de comandă de la distanţă şi un număr limitat de butoane pentru controlul setărilor. Se pare că noul senzor ultra sensibil este atât de pretenţios încât au fost montate fante de aerisire pe laterale, pentru o bună răcire a acestuia.

Canon ME-20F-HS se va lansa în luna decembrie, iar preţul său va fi de 30.000 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult