Elgato anunță Facecam Pro, o cameră web 4K pentru streaming

06.11.2022
Elgato anunță Facecam Pro, o cameră web 4K pentru streaming

Elgato, divizia de dispozitive de streaming de la Corsair, a anunțat o nouă cameră web cu performanță de top. Aceasta se numește Facecam Pro și este cea de-a doua cameră de acest gen din oferta sa. Față de originalul Facecam, aceasta permite înregistrarea în rezoluție 4K la 60 de cadre pe secundă, în timp ce beneficiază de focalizare mai avansată. Desigur, și prețul este pe măsură.

Facecam Pro oferă captură 4K la 60 de cadre pe secundă

În timp ce majoritatea camerelor web 4K sunt limitate la doar 30 de cadre pe secundă, Elgato Facecam Pro oferă 4K la 60 de cadre pe secundă, ceva ce nici măcare cele mai recente camere mirrorless dedicate nu asigură. De altfel, noua cameră vine cu posibilitatea de a focaliza manual, sau pentru focalizare automată, ceva ce va oferi creatorilor de conținut, în special „streamer-ilor” mai multe opțiuni creative.

Camera beneficiază de un obiectiv cu perspectivă de 90 de grade, mai larg decât cel al primului Facecam, alături de o diafragmă mai deschisă: f/2.0. Astfel, performanța ar trebui să fie semnificativ îmbunătățită în lumină slabă.

Este interesant însă faptul că Elgato nu consideră integrarea unui microfon drept ceva necesar pentru un astfel de webcam. Nici originalul Facecam, nici noul Facecam Pro nu pot înregistra sunet, deci va trebui să folosești obligatoriu un microfon dedicat. Cel mai probabil, Elgato și-ar dori ca utilizatorii să cumpere unul dintre microfoanele sale.

Astfel, nu este tocmai o cameră web dedicată celor care își doresc să o folosească pentru apeluri Zoom în conferințe pentru serviciu, ci mai degrabă intră la categoria „echipament video” pentru cei care activează în sona de streaming de jocuri.

Având în vedere și prețul de 300 de dolari americani, cu siguranță majoritatea celor care au nevoie de un webcam simplu vor apela la soluții mai ieftine.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult