GoPro Hero 4 Black şi Silver dezvăluite înainte de termen (update)

29.09.2014
GoPro Hero 4 Black şi Silver dezvăluite înainte de termen (update)

Update: Se pare că GoPro pregăteşte şi un action cam de buget, care va purta pur şi simplu numele „Hero”. Această cameră oferă performanţe scăzute faţă de fraţii săi din generaţia a patra, însă comparabile cu cele ale generaţiilor trecute. GoPro Hero va veni în culoarea gri, pentru a se diferenţia de Hero 4 Black şi Silver, şi va putea înregistra clipuri în rezoluţie Full HD la 30 de cadre pe secundă şi 720p la 60 de cadre pe secundă. Senzorul va putea capta imagini statice în rezoluţie de 5 megapixeli şi este capabilă de fotografii în rafală la cinci cadre pe secundă. O altă caracteristică interesantă este imposibilitatea de a scoate camera din carcasa rezistentă la apă, capacul din spate facilitând accesul la slotul de card SD şi la mufa USB. Preţul său este de numai 130 de dolari/euro, fiind astfel cea mai ieftină cameră realizată de GoPro.

GoPro Hero: action cam de buget

GoPro este cea mai populară cameră pentru sporturi extreme, ciclism sau chiar pentru filmat în trafic din maşină, iar lansarea unui nou model trezeşte interesul multor persoane. Astfel au început să apară zvonuri despre următorul model, GoPro Hero 4, care aduc pe lângă specificaţii tehnice şi câteva imagini destul de credibile.

Asemeni seriei de produse Hero 3, compania GoPro va oferi gama cu numărul patru de camere în două „arome”: Black şi Silver. Pentru prima dată însă, acestea vor fi diferite nu doar prin prisma capabilităţilor de filmare şi fotografiere, ci vor fi diferite şi din punct de vedere funcţional.

GoPro Hero 4 Black: varful de gamă

Modelul Hero 4 Black va fi primul care va oferi filmare 4K la 30 de cadre pe secundă, o dublare a framerate-ului în această rezoluţie faţă de Hero 3. Acest lucru este datorat unui nou procesor care este de două ori mai rapid, deşi nu avem detalii concrete despre acesta. Camera va putea filma şi în rezoluţie 2.7K la 50 de cadre pe secundă, în QHD (2560 x 1440 pixeli) la 80 de cadre pe secundă şi Full HD, 960p şi 720p la 120 de cadre pe secundă. Aparent filmarea la 240 de cadre pe secundă în rezoluţii sub-HD nu mai este disponibilă. Senzorul foto poate capta imagini statice la 12 megapixeli, la o viteză de 30 de cadre pe secundă.

Aparent şi componenta audio va fi îmbunătăţită, oferind capturi de sunet mai clare decât în trecut, iar lentila va putea fi setată în trei moduri: Ultra Wide, Medium şi Narrow, în funcţie de preferinţele utilizatorului. De asemenea, va exista control manual pentru filmare şi fotografiere pentru ISO, culori, şi timp de expunere. Camera va fi rezistentă la apă până la adâncimea de 40 de metri (deşi leak-ul nu specifică dacă această valoare este valabilă pentru carcasa specială sau pentru cameră) şi va include WiFi şi Bluetooth.

De asemenea va exista o nouă funcţie numită HiLight Tag pentru a marca momentele importante în filmări, cât şi QuikCapture care va porni camera şi înregistrarea video cu un singur buton. 

Varianta Silver a lui GoPro Hero 4 va oferi capabilităţi asemănătoare cu cele ale vechiului Hero 3+. Filmarea va fi limitată la 15 cadre pe secundă pentru rezoluţie 4K, 30 pentru 2.7Km 48 pentru 1440p, 60 pentru Full HD, 100 pentru 960p şi 120 pentru 720p. La capitolul fotografie însă, Silver egalează modelul Black, captând tot 30 de cadre pe secundă la 12 megapixeli. De asemenea, toate funcţiile avansate amintite pentru Hero 4 Black se regăsesc şi în varianta Silver.

Marea noutate este însă ecranul cu touchscreen de pe partea din spate. Acesta va oferi acces la setări pentru filmări şi fotografii, live view şi posibilitatea de a reda materialul captat direct pe cameră. 

Imaginile din acest articol şi detaliile sunt încă neoficiale, dar par să fie destul de valide. Anunţul din partea companiei GoPro este aşteptat pe 8 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult